Όταν Βενγκέρ και Ινιέστα μας συστήθηκαν... μαζί!

Καθώς «κλείνει» το ένα ποδοσφαιρικό κεφάλαιο μετά το άλλο, καταλαβαίνει κανείς πως οι εποχές αλλάζουν. Τόσο ταχύτατα, που μερικές συμπτώσεις είναι τόσο δυνατές, όσο και το στίγμα ορισμένων ανθρώπων στον αθλητισμό. Αρσέν Βενγκέρ και Αντρές Ινιέστα ανακοίνωσαν το «φινάλε» τους σε Άρσεναλ και Μπαρτσελόνα αντίστοιχα. Τι κοινό μπορεί να έχουν οι δυο τους; Το england365 το βρήκε και το αποδεικνύει.



Όταν Βενγκέρ και Ινιέστα μας συστήθηκαν... μαζί!

Δύο σπουδαία κεφάλαια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου γυρνούν σελίδα, αφήνοντας ένα γλυκόπικρο χαμόγελο, πολλές αναμνήσεις και επιτυχίες. Ένας προπονητής και ένας ποδοσφαιριστής συνυφασμένοι με τα κλαμπ που υπηρέτησαν για 22 ολόκληρα χρόνια. Και δεν είναι μόνο αυτό το στοιχείο που τους ενώνει. 

Ο Αντρές Ινιέστα πέρασε το κατώφλι της «Μασία» στις 16 Σεπτεμβρίου του 1996, γεμάτος φιλοδοξίες, όνειρα, αλλά και δάκρυα, όντας αναγκασμένος να αποχωριστεί τους γονείς του. Το μέλλον του επιφύλασσε μια σπουδαία καριέρα στην Μπαρτσελόνα και το γκολ που ανέδειξε την Εθνική Ισπανίας ως πρωταθλήτρια κόσμου το 2010. Τώρα αποχαιρέτησε  την αγαπημένη του ομάδα, όπως ακριβώς την υποδέχτηκε. Βουρκωμένος, αλλά με πολλές μνήμες και διακρίσεις να τον συντροφεύουν. 

Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο Αρσέν Βενγκέρ ανακοίνωνε το τέλος της καριέρας του με τους «κανονιέρηδες». Για εκείνον ήταν 17 Σεπτεμβρίου του 1996, όταν η Άρσεναλ τον επισημοποιούσε στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ο -γεμάτος φιλοδοξίες- Αλσατός κόουτς επέτρεψε στα... μαλλιά του να «ασπρίσουν» στον πάγκο του αγγλικού συλλόγου, αποχαιρετώντας το πιο ποδοσφαιρικό Νησί, κερδίζοντας «αήττητος» το πρωτάθλημα και κατακτώντας επτά Κύπελλα Αγγλίας τα περισσότερα από οποιονδήποτε ωστόσο κυρίως απέκτησε  τον αμέριστο σεβασμό.

Βενγκέρ και Αντρές έγραψαν μερικές χρυσές σελίδες, δίνοντας μια ξεχωριστή νότα στο άθλημα, με το δικό τους μοναδικό τρόπο. Το ποδόσφαιρο τους γνώρισε με μόλις μια μέρα διαφορά και η μοίρα επεφύλασσε να τους αποχαιρετήσει 22 χρόνια μετά, με μόλις λίγες μέρες απόσταση, αφήνοντας πίσω τους πολλές επιτυχίες και δόξες. Το παγκόσμιο στερέωμα τους βγάζει το καπέλο, λέγοντας «εις το επανιδείν».

Image

Έλενα Χαριτάκη