Χαμογελούσε μέχρι το 82΄…

Ισόπαλη με σκορ 1-1 ολοκληρώθηκε η πρώτη «μάχη» ανάμεσα σε Άρσεναλ και Ατλέτικο Μαδρίτης για τα ημιτελικά του Europa League στο «Έμιρεϊτς». Οι «κανονιέρηδες», οι οποίοι έπαιζαν με παίκτη περισσότερο από το 10’, βρέθηκαν να προηγούνται με το γκολ του Λακαζέτ στο 61’ αλλά δέχτηκαν την ισοφάριση σε μια ανύποπτη φάση από τον Αντουάν Γκριζμάν οκτώ λεπτά πριν το τέλος. Σε μια βδομάδα (3/5) η ρεβάνς στη Μαδρίτη.



Χαμογελούσε μέχρι το 82΄…

Με το γκολ του Λακαζέτ οι «gunners» ισοφάρισαν την καλύτερη ευρωπαϊκή επίδοση σκοραρίσματος στην ιστορία τους, φτάνοντας φέτος τα 30 γκολ, όσα δηλαδή είχαν σημειώσει και τη σεζόν 1999-00, όταν και είχαν συμμετάσχει σε Champions League και Κύπελλο UEFA. Η ομάδα του Βενγκέρ καταλαμβάνει την πρώτη θέση της σχετικής λίστας στην τρέχουσα διοργάνωση του Europa League.

Το ματς

Οι «κανονιέρηδες» έψαξαν το γκολ από το πρώτο λεπτό της συνάντησης και απείλησαν για πρώτη φορά στο 6’, με την προβολή του Λακαζέτ ύστερα από σέντρα του Γουέλμπεκ να καταλήγει άουτ. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Γάλλος απείλησε ξανά αλλά η κεφαλιά του σταμάτησε στα χέρια του Όμπλακ. Στο 10ο λεπτό οι «ροχιμπλάνκος» έμειναν με παίκτη λιγότερο. Ο Βρσάλικο είχε δεχτεί κίτρινη κάρτα μόλις στο 2’ και οδηγήθηκε στα αποδυτήρια οκτώ λεπτά αργότερα, αφού ο Τουρπέν δεν του συγχώρεσε την επικίνδυνη προβολή στον αστράγαλο του Λακαζέτ. Στο 13ο οι φιλοξενούμενοι έχασαν και τον προπονητή τους, αφού ο Σιμεόνε δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα νεύρα του σε μαρκάρισμα του Μπεγιερίν το οποίο δεν τιμωρήθηκε με κάρτα!

Η κόκκινη του Βρσάλικο

Από εκείνο το σημείο και έπειτα η Άρσεναλ έψαξε το γκολ με… μανία για ένα εικοσάλεπτο αλλά η κεφαλιά του Γουίλσιρ (19’), το διαγώνιο πλασέ του Γουέλμπεκ (21’) και το σουτ του Νάτσο Μονρέλα (31’) κατέληξαν είτε εκτός εστίας, είτε στο σώμα του αντίπαλου τερματοφύλακα.  Από το ημίωρο και έπειτα η Ατλέτικο κατάφερε να βρει χώρους και να βγάλει φάσεις, απειλώντας με δύο σουτ του Γκριζμάν στο 33ο και 37ο λεπτό. Και στις δύο περιπτώσεις ο Οσπίνα βρέθηκε σε ετοιμότητα.

Στο δεύτερο μέρος το συγκρότημα του Αρσέν Βενγκέρ συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στο πρώτο μέρος, επιτέθηκε κατά κύματα και κατάφερε μετά από σωρεία χαμένων ευκαιριών να βρει το πολυπόθητο τέρμα στο 61ο λεπτό! Ο Γουίλσιρ βρέθηκε αριστερά, σέντραρε με ακρίβεια και αυτή τη φορά ο Αλεξάντρ Λακαζέτ σηκώθηκε ψηλότερα απ’ όλους και άνοιξε το σκορ με κεφαλιά! Στο 69’ λίγο έλειψε μάλιστα να διπλασιάσει τα τέρματά του (σ.σ. και πάλι με κεφαλιά) αλλά η προσπάθειά του κατέληξε λίγο άουτ. Οι Λονδρέζοι προσπάθησαν έως το τέλος για ένα δεύτερο γκολ χωρίς επιτυχία, μέχρι που τελικά δέχτηκαν στην ισοφάριση στο 82ο λεπτό! Το γέμισμα του Χιμένεθ έπιασε στον ύπνο την άμυνα των γηπεδούχων ο Γκριζμάν κέρδισε τη μονομαχία με τον Κοσιελνί και κατάφερε με διπλή προσπάθεια να κερδίσει τον Οσπίνα, φέρνοντας τα πάνω-κάτω στη βραδιά!

ΤΑ ΓΚΟΛ

Λακαζέτ 61’

Γκριζμάν 82’

 

Οι συνθέσεις

Άρσεναλ: Οσπίνα, Κοσιελνί, Μουστάφι, Μπεγιερίν, Μονρεάλ, Τσάκα, Ράμσεϊ, Γουίλσιρ, Οζίλ, Γουέλμπεκ, Λακαζέτ

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Χιμένεθ, Γκοντίν, Βρσάλικο, Λούκας, Τόμας, Σαούλ, Κορέα (75’ Σάβιτς), Κόκε, Γκριζμάν (85΄ Τόρες), Γκαμεϊρό (65’ Γκάμπι)

Σκόρερς

Λακαζετ 61’, Γκριζμάν 82’

Διαιτητής

Κλεμάν Τορπέν (Γάλλος)

Ρεβάνς

03.05.2018-Μαδρίτη- «Wanda Metropolitanο»

Ατλέτικο Μαδρίτης-Άρσεναλ

Ιωάννης Τζιουμακλής