Πωλείται στην... Φούλαμ το «Γουέμπλεϊ»!

Έτοιμη να πουλήσει το «Γουέμπλεϊ» στον ιδιοκτήτη της Φούλαμ, Σαΐντ Καν είναι η FA, μετά από πρόταση που όπως αγγίζει τα 500 εκατομμύρια λίρες! Επιβεβαίωσε η Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία λίγο αργότερα!



Πωλείται στην... Φούλαμ το «Γουέμπλεϊ»!

Σε μια είδηση που έρχεται πολύ ξαφνικά, τόσο η «Manchester Evening News» όσο και η «Sun» ισχυρίζονται πως ο ιδιοκτήτης των Λονδρέζων ετοιμάζεται να κάνει μια κίνηση – ματ στην πρωτεύουσα και στο αγγλικό ποδόσφαιρο γενικότερα.

Τα δημοσιεύματα, τα οποία αναπαρήγαγαν όλα τα υπόλοιπα βρετανικά ΜΜΕ, επιβεβαίωσε η ίδια η FA λίγο αργότερα, κάτι που σημαίνει πως εάν γίνει αποδεκτή η πρόταση θα είναι η πρώτη φορά που το ιστορικό γήπεδο περνάει σε ιδιοκτήτη από το εξωτερικό της Αγγλίας.

Παράλληλα στον ορίζοντα φαίνονται και τα παιχνίδια του NFL, μιας και ο Καν είναι ιδιοκτήτης των Jacksonville Jaguars.

Τι σημαίνει αυτό για τους υπόλοιπους συλλόγους, το Κύπελλο Αγγλίας και την εθνική Αγγλίας

Εάν οριστικοποιηθεί η αγοραπωλησία η εθνική Αγγλίας θα παίζει τα παιχνίδια της αλλού πλέον, μιας και δίνεται η δυνατότητα στην FA να ορίζει διαφορετικές πόλεις για τις αναμετρήσεις των «τριών λιονταριών». Παράλληλα σε άλλες έδρες μπορούν να γίνονται και τα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας, ενώ την ίδια ώρα σίγουρα επηρεάζονται τα πλάνα των Τότεναμ και Τσέλσι, που ήθελαν να εκμεταλλευτούν (σ.σ η μία το κάνει ήδη) το «Γουέμπλεϊ».

Φυσικά για τον Καν η κίνηση αυτή είναι μεγάλης σημασίας, μιας και θα περάσουν πλέον στην κατοχή του εξ' ολοκλήρου τα δικαιώματα ενός χώρου που έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει και άλλα events, πέραν των αθλητικών.

Αντίο στο «Κρέιβεν Κότατζ»

Βεβαίως για την Φούλαμ θα έρθει μια ιστορική στιγμή μιας και θα μετακομίσει από το «Κρέιβεν Κότατζ» και θα το αφήσει από το 1896.

Γιώργος Σιάφας