Τελικά πέτυχε το... κόλπο της Ντέρμπι, πήρε μεγάλη νίκη επί της Κάρντιφ

Όταν ήταν να παίξουν κανονικά, στην Ντέρμπι χρησιμοποίησαν... λιωμένο χιόνι για να ζητήσουν την αναβολή του αγώνα κόντρα στην Κάρντιφ και τελικά το κόλπο της πέτυχε! Τα «κριάρια» πήραν μεγάλη νίκη επί της ομάδας του Νιλ Γουόρνοκ, και μάλιστα με ανατροπή, για να βάλουν φωτιά στις τελευταίες αγωνιστικές της Τσάμπιονσιπ.



Τελικά πέτυχε το... κόλπο της Ντέρμπι, πήρε μεγάλη νίκη επί της Κάρντιφ

Στο εξ’ αναβολής ματς των δύο ομάδων ο οιωνός ήταν θετικός για την Κάρντιφ,με τον Κάλουμ Πάτερσον να επιστρέφει στο αρχικό σχήμα και να της δίνει το προβάδισμα στο 28’,αλλά στο δεύτερο ημίχρονο η χαρά άλλαξε στρατόπεδο.

Με την έλευση του Ματέι Βίντρα στον αγωνιστικό χώρο ο Γκάρι Ρόουετ έκανε κίνηση – ματ στον Γουόρνοκ, με την ανατροπή να είναι γεγονός. Το 1-1 ήρθε από τον Κάμερον Ζερόμ, το 2-1 από τον Βίντρα και πήρε σειρά το 3-1 και πάλι από τον Ζερόμ μέχρι το 82’, σε ένα βράδυ που αρίστευσε και ο κάποτε πολλά υποσχόμενος Αντρέ Γουίζντομ, βγάζοντας τις δύο ασίστ στα νικητήρια τέρματα της ομάδας του.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αναβολή του αγώνα είχε αποφασιστεί μια εβδομάδα κατά την οποία η Ντέρμπι είχε πάρα πολλές απουσίες και χρησιμοποίησε ως δικαιολογία τον πάγκο γύρω από το γήπεδο για να κερδίσει την απόφαση, πάγος ο οποίος δεν υπήρχε και απόφαση η οποία είχε εξοργίσει τους Ουαλούς.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που μετράει για τους τελευταίους είναι πως ακόμη κι έτσι κράτησαν την δεύτερη θέση της βαθμολογίας, που δίνει απευθείας άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ, έχοντας ωστόσο στην πλάτη τους την Φούλαμ, μόλις στον έναν βαθμό. Αναφορικά με την Ντέρμπι, το τρίποντο την έφερε και πάλι εντός της ζώνης των πλέι οφ, από την οποία υποχώρησε η Μίλγουολ που υστερεί δύο βαθμών.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας για την Τσάμπιονσιπ, η Νότιγχαμ Φόρεστ νίκησε εύκολα με σκορ 3-0 την Μπάρνσλεϊ και δεν της επέτρεψε να βγει από την τελευταία τριάδα, αν και από την πλευρά της ήταν βαθμολογικά αδιάφορη. Ανάμεσα στους σκόρερς και ο Απόστολος Βέλλιος, ο οποίος μπήκε από τον πάγκο εν αντιθέσει με τον Στέφανο Καπίνο που είχε ξεκινήσει βασικός στο άλλο μισό του γηπέδου του συνόλου του Αϊτόρ Καράνκα μετά και την συμμετοχή του στο προηγούμενο εν τη απουσία του Κοστέλ Παντίλιμον.

Τον εμπιστεύτηκε ξανά ο προπονητής του, μετά από το ντεμπούτο του.

Γιώργος Σιάφας