Τεράστια βραδιά, αλλά δεν πρέπει να το θεωρήσει δεδομένο!

Μήνυμα... πρέπει να ελήφθη! Η Λίβερπουλ έζησε ακόμη ένα τρομερό ευρωπαϊκό βράδυ στο «Άνφιλντ» αλλά στα τελευταία λεπτά φάνηκε να κάνει ήδη όνειρα κατάκτησης του Champions League και τώρα πρέπει να πάει στην Ιταλία σοβαρή και μετρημένη για να μην απογοητευτεί με... διάρκεια. Το έφτασε στο 5-0 ο Μοχάμεντ Σαλάχ και η παρέα του, αλλά στο φινάλε οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ κάπου παρασύρθηκαν και η πρώην ομάδα του Αιγύπτιου μείωσε το σκορ σε 5-2.



Τεράστια βραδιά, αλλά δεν πρέπει να το θεωρήσει δεδομένο!

Δεν της πάει της Ρόμα η Λίβερπουλ, δεν της πάει η Αγγλία (σ.σ είχε φάει ακόμη και επτά τέρματα στην ευρεία ήττα της από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με σκορ 7-1) και πλέον θα πρέπει να δούμε ακόμη ένα μεγάλο θαύμα από μεριάς της σε επίπεδο Champions League για προκριθεί στον τελικό.

Αν και σύντομα το ξέχασαν όλοι, οι Ρωμαίοι μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και θα πρέπει να αισθάνονται αδικημένοι με την τύχη τους που δεν πήραν το προβάδισμα. Δεν έφτιαξαν τις πολλές ευκαιρίες, αλλά δύο πολύ καλές, με τον Λόρις Κάριους να δηλώνει «παρών» σε αμφότερες, μπλοκάροντας σταθερά σουτ χαμηλά στην δεξιά του γωνία και βάζοντας τόσο – όσο το δεξί του χέρι σε μακρινό φαρμακερό σουτ του πρώην παίκτη της Μάντσεστερ Σίτι, Αλεκσάνταρ Κολάροφ, για να αλλάξει πορεία και να στείλει την μπάλα στο δοκάρι, πραγματοποιώντας την μεγαλύτερη απόκρουση της βραδιάς και σίγουρα την πιο σημαντική μέχρι τώρα στα ημιτελικά.

Στα μισά του πρώτου μέρους το πράγμα φάνηκε να δυσκολεύει για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, όταν ο Άλεξ Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν τραυματίστηκε και πέρασε αναγκαστικά εκτός με φορείο, αλλά ο Ζεορζίνιο Βαϊνάλντουμ που πήρε την θέση του ήταν εξαιρετικός σε όλη την διάρκεια του αγώνα και αμέσως ανακούφισε τον πονοκέφαλο.

Το σκοράρισμα άνοιξε στο 36ο λεπτό, όταν ένα λάθος κοντά στην μεσαία γραμμή της Ρόμα έδωσε την ευκαιρία στην Λίβερπουλ να απλωθεί γρήγορα μπροστά, για να φτάσει η μπάλα στον Σαλάχ και από εκεί στο δοκάρι και στο βάθος της εστίας του Άλισον, με το πλασέ να είναι άπιαστο για οποιονδήποτε τερματοφύλακα. Το γκολ έδωσε άλλον αέρα στους γηπεδούχους, που παρέμειναν ζεστοί, πιστοί στο αγωνιστικό τους πλάνο και βρήκαν και το 2-0 και πάλι με τον Σαλάχ, και πάλι με τον ίδιο τρόπο. Τούτη τη φορά ο Αιγύπτιος βγήκε φάτσα με τον υποψήφιο μεταγραφικό στόχο της ομάδας του για την θέση του βασικού τερματοφύλακα (σ.σ σύμφωνα με τον Τύπο) για να τον σκάψει με τέλειο τρόπο και να κάνει το 2-0.

Το ημίχρονο ήρθε την... ώρα που έπρεπε για την Ρόμα, με την Λίβερπουλ να έχει πατήσει ξεκάθαρα το γκάζι, αλλά η αντιμετώπιση των φιλοξενούμενων στους αντιπάλους τους ήταν παρόμοια με αυτή του πρώτου μέρους και μετά την έναρξη του δευτέρου. Ή αν προτιμάτε, η Λίβερπουλ ήταν και πάλι τόσο εκρηκτική.

Δεν πέρασαν παρά μόνο 11 λεπτά μετά την επιστροφή από τα αποδυτήρια για να βγει μια φαρμακερή αντεπίθεση, με τον Σαλάχ να φέρεται αλτρουιστικά στο τελείωμα της φάσης και να σπάει στον επερχόμενο Σαντιό Μανέ για το πρώτο του γκολ στο ματς, με τον Σενεγαλέζο να έχει χάσει στο πρώτο μέρος δυο άχαστες ευκαιρίες (σ.σ ειδικά η πρώτη) και να βρίσκει το βάθος της εστίας σε φάση που δεν μέτρησε το γκολ, ορθώς, για οφσάιντ.

Στο 62’ ο Σαλάχ ήταν και πάλι ο δημιουργός για τους γηπεδούχους, βοηθώντας σε αυτήν την περίπτωση τον Ρομπέρτο Φιρμίνο να χριστεί σκόρερ και να δώσει παράλληλα διαστάσεις θριάμβου στην διαφαινόμενη νίκη. Ο Βραζιλιάνος μάλιστα επέστρεψε και στο 69’, με το 5-0 να είναι γεγονός και να κάνει όλους να πιστεύουν πως η ρεβάνς θα είναι μια τυπική διαδικασία.

Αμ δε!

Η χαλαρότητα που δικαιολογημένα ακολουθεί σε τέτοιες καταστάσεις ήταν και αυτό που θα μετανιώνει όλη τη νύχτα η ομάδα του Κλοπ, με τους Ρωμαίους να βρίσκουν από ένα σημείο και μετά τα ψυχικά αποθέματα να μην γίνουν ο παλιάτσος των «κόκκινων», για να έρθει σε ανύποπτο χρόνο η σημαντική μείωση του σκορ. Οι επιθέσεις των παικτών του Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο διαδέχονταν η μία την άλλη, ο φόβος της άμυνας της Λίβερπουλ έκανε «κρα» σε κάθε τέτοια στιγμή, για να ακολουθήσει και το γκολ του Έντιν Τζέκο για το 5-1 και να προσδώσει ακόμη μεγαλύτερο άγχος.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ειδικά μετά και την ανατροπή που έχει κάνει η Ρόμα στην Μπαρτσελόνα, ο κόσμος πάγωσε και θαρρείς πως στο τέλος της ημέρας δεν θα χαρεί τόσο πολύ τη νίκη, με τον Τζέιμς Μίλνερ να βάζει άτσαλα το σώμα του μέσα στην περιοχή και να χρεώνεται πέναλτι για το απλωμένο αριστερό του χέρι που έκοψε την πορεία της μπάλας προς το τέρμα. Ο Ντιέγκο Περότι εκτέλεσε ένα από τα πιο όμορφα πέναλτι της φετινής διοργάνωσης και ήταν αυτός που ολοκλήρωσε το σκοράρισμα στο «Άνφιλντ». Κι αυτό γιατί στα τελευταία λεπτά θυμήθηκε πως έχει ακόμη χρόνο στο ρολόι...

Φυσικά και το τελευταίο σφύριγμα ακούστηκε σαν μελωδία στ’ αυτιά των Άγγλων, που δεν θέλουν να πάθουν σαν την «Μπάρτσα» και να δουν την Ρόμα να τους κερδίζει με σκορ 3-0 για να τους προκαλέσει το μεγαλύτερο κάζο της ιστορίας τους.

Οι συνθέσεις:

Λίβερπουλ: Κάριους, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Μίλνερ, Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (18' Βαϊνάλντουμ), Σαλάχ (75' Ινγκς), Μανέ, Φιρμίνο (90' Κλάβαν)

Ρόμα: Άλισον, Φάτσιο, Μανωλάς, Ζεσούς (67' Περότι), Φλορέντσι, Ντε Ρόσι (67' Γκοναλόν), Στρόοτμαν, Κολάροφ, Ουντέρ (46' Στσικ), Ναϊνγκολάν, Τζέκο

Γιώργος Σιάφας