Την... πήρε σβάρνα για τον Βενγκέρ, δεν δείχνει να ξεμπλέκει η Στόουκ

Η Άρσεναλ δέχθηκε γκολ που την ξύπνησε στο λονδρέζικο ντέρμπι κόντρα στην Γουέστ Χαμ, το τελευταίο λονδρέζικο ντέρμπι για φέτος, και επικράτησε με σκορ 4-1 στο πρώτο παιχνίδι μετά την ανακοίνωση πως ο Αρσέν Βενγκέρ θα αποχωρήσει από τον πάγκο της στο τέλος της σεζόν. Στο άλλο ματς η Μπέρνλι είδε τις ελπίδες της για εξάδα να μειώνονται, μένοντας στο 1-1 με την Στόουκ που παραμένει σε μπελάδες.



Την... πήρε σβάρνα για τον Βενγκέρ, δεν δείχνει να ξεμπλέκει η Στόουκ

Το «Emirates» έδειχνε να αδειάζει τον τελευταίο καιρό, αλλά στο άκουσμα της είδησης πως ο επί σειρά ετών προπονητής της είναι έτοιμος να την αποχαιρετήσει, όλοι ήταν εκεί.

Σε ένα σχεδόν κατάμεστο γήπεδο, η Άρσεναλ ξεκίνησε πολύ νωθρά στον αγώνα και λίγο επηρεασμένη από το όλο θέμα, λίγο περιορισμένη δημιουργικά κοντά στην αντίπαλη περιοχή εξαιτίας των πολυπρόσωπων γραμμών και της έλλειψης φαντασίας από την δική της πλευρά απόντος του Μεσούτ Εζίλ, δεν μπορούσε να βρει το γκολ.

Η καλύτερη ευκαιρία, μάλιστα, ανήκε στην Γουέστ Χαμ, με τον Μάρκο Αρναούτοβιτς να μην μπορεί να πλαγιάσει σωστά το σώμα του για να νικήσει τον Νταβίδ Οσπίνα στην απέναντι γωνία. Ο Αλεξάντρ Λακαζέτ ήταν φιλότιμος μπροστά, αλλά το δίδυμο με τον Ντάνι Γουέλμπεκ δεν είναι τόσο αποδοτικό όσο με τον Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, και αυτό επιβεβαιώθηκε και αργότερα.

Ο Γάλλος επιθετικός έδειχνε να απογοητεύεται όλο και περισσότερο, ενώ από την πλευρά του ο Γουέλμπεκ δοκίμαζε πιο συχνά ατομικές ενέργειες, που δεν είχαν αποτέλεσμα. 0-0 στο ημίχρονο, για να έρθει στο 51’ το πέμπτο γκολ στην σεζόν από τον Νάτσο Μονρεάλ, ο οποίος στα προηγούμενα τέσσερα χρόνια στην Άρσεναλ δεν είχε βρει ούτε μία φορά το βάθος κάποιας αντίπαλης εστίας.

Στο 64’ οι γηπεδούχοι χαλάρωσαν και πάλι και αυτήν την φορά το πλήρωσαν, με τον Αρναούτοβιτς να βρίσκει το γκολ που ήθελε αλλά μπόρεσε να διεκδικήσει ελάχιστα μέχρι εκείνο το σημείο, όντας απομονωμένος για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Ο Βενγκέρ είχε σηκώσει από νωρίς τον Ομπαμεγιάνγκ και στο 70’ τον έριξε στο ματς για να το πάρει και ο Γκαμπονέζος έδωσε αμέσως την σπίθα στους «κανονιέρηδες».

Το νέο προβάδισμα των «κανονιέρηδων» ήρθε από τον Άαρον Ράμσεϊ, κάτι καλύτερο από μέτριος γενικά, ενώ στην συνέχεια ανέλαβε ο Λακαζέτ, που με ξεκάθαρα περισσότερη αυτοπεποίθηση σκόραρε δύο φορές για να κλείσει το ματς στο 4-1. Την ασίστ στο πρώτο την πίστωσε στον Ομπαμεγιάνγκ και την άλλη στον Ράμσεϊ.

Τραυματίας στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου αποχώρησε ο Μοχάμεντ Ελνένι, που πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου με προστατευτική μπότα και φορείο, κρύβοντας μάλιστα το πρόσωπό του. Ο λόγος μάλλον αποδίδεται στον φόβο που δεδομένα ένιωσε με το Μουντιάλ για την εθνική Αιγύπτου να πλησιάζει μιας και οι πρωτες πληροφορίες αναφέρουν πως απλώς γύρισε τον αστράγαλό του και τίποτα περισσότερο.

Τώρα η Άρσεναλ στρέφεται στον πρώτο ημιτελικό του Europa League κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης την ερχόμενη Πέμπτη.

Οι συνθέσεις:

Άρσεναλ: Οσπίνα, Μπεγιερίν, Κοσιελνί, Μουστάφι, Μονρεάλ, Ελνένι (45’ Μέιτλαντ-Νάιλς), Τζάκα, Ράμσεϊ, Ιγουόμπι (70’ Ομπαμεγιάνγκ), Γουέλμπεκ, Λακαζέτ

Γουέστ Χαμ: Χαρτ, Σαμπαλέτα, Ογκμπόνα, Ράις, Κρέσγουελ, Μαζουάκου (86’ Κάρολ), Κουγιάτε, Νομπλ, Φερνάντες, Ζοάο Μάριο (60’ Τσιτσαρίτο), Αρναούτοβιτς

Δεν βόλεψε καμία

Στο ισόπαλο 1-1 έμειναν Στόουκ και Μπέρνλι, ομάδες που πήγαιναν με διαφορετικούς στόχους στο δεύτερο μεσημεριανό ματς της ημέρας για την Πρέμιερ Λιγκ. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι δεν ήθελαν να δουν την Άρσεναλ να ξεφεύγει στην βαθμολογία, κάτι που έγινε με την διαφορά να είναι πλέον στους τέσσερις βαθμούς, ενώ οι «πότερς» είχαν να κάνουν με ακόμη έναν «τελικό» για να δουν εάν θα πάρουν τον δρόμο για την παραμονή στην κατηγορία, ή αυτόν του υποβιβασμού στην Τσάμπιονσιπ.

Τα σημάδια ήταν θετικά, με τον Μπαντού Εντιαγιέ να ανοίγει το σκορ μόλις στο 11’, αλλά λίγο μετά την συμπλήρωση μιας ώρας ο Άσλεϊ Μπαρνς ισοφάρισε για την ομάδα του για να μείνει εκεί ο αγώνας από άποψη σκοραρίσματος. Σε αυτό μεγάλο ρόλο έπαιξε και η τεράστια χαμένη ευκαιρία των «clarets» στο φινάλε, που θα κρατούσε ζωντανό για λίγο ακόμη το όνειρο του Top-6.

Οι συνθέσεις:

Στόουκ: Μπάτλαντ, Τζόνσον (59’ Ζουμά), Σόκρος, Μάρτινς Ίντι, Πίτερς, Μπάουερ (69’ Άιρλαντ), Άλεν, Μπαντού, Σακίρι, Κράουτς, Ντιουφ (75’ Κάμπελ)

Μπέρνλι: Πόουπ, Λόουτον, Λονγκ, Ταρκόφσκι, Γουόρντ, Λένον (79’ Χέντρικ), Κορκ, Γουέστγουντ, Γκούντμουντσον, Γουντ, Μπαρνς (74’ Βόουκς)

Γιώργος Σιάφας