Σάντερλαντ σε ελεύθερη πτώση, οριστικά πρωταθλήτρια η Γουλβς

Τα αρνητικά συναισθήματα που προκαλεί ένας υποβιβασμός βίωσαν για ακόμη μία φορά οι οπαδοί της Σάντερλαντ, που είδαν την ομάδα τους να γίνεται η πρώτη ομάδα που έχει παίξει μια δεκαετία στην Πρέμιερ Λιγκ και στην συνέχεια να πέφτει στην League One σε back2back σεζόν. Οριστικά στην Γουλβς το πρωτάθλημα.



Σάντερλαντ σε ελεύθερη πτώση, οριστικά πρωταθλήτρια η Γουλβς

Οι «μαυρόγατες» είχαν ματς ζωής ή θανάτου με την Μπέρτον εντός έδρας, αλλά της επέτρεψαν να φύγει με το διπλό και αναζωπυρώνοντας για τα καλά τις δικές της ελπίδες για παραμονή στην κατηγορία, να τις ρίχνει στο τρίτο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας.

Ο Κρις Κόλμαν ήρθε τους τελευταίους μήνες αλλά δεν κατάφερε να αλλάξει την κατάσταση στην ομάδα ενός συλλόγου που είναι συθέμελα προβληματικός την τελευταία τριετία, με το τελικό 2-1 να την αφήνει στους 34 βαθμούς δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου της Τσάμπιονσιπ.

Φυσικά η αγωνιστική έδωσε και οριστικά τον τίτλο της πρωταθλήτριας στην Γουλβς, η οποία έχοντας ήδη εξασφαλίσει την άνοδό της στα “σαλόνια” πέρασε με σκορ 4-0 από την έδρα της Μπόλτον και κατέκτησε την κούπα.

Δεν άλλαξε κάτι στις θέσεις των πλέι οφ, με την Μίλγουολ να παραμένει έκτη παρά την ήττα της την Παρασκευή από την Φούλαμ, μιας και μοναδική που κέρδισε από ‘κει και κάτω ήταν η Μπρέντφορντ. Φυσικά η τελευταία είναι ακόμη μία ομάδα της πρωτεύουσας που στοχεύει στην έμμεση άνοδο, με τη νίκη της επί της άλλης Λονδρέζας, ΚΠΡ, να την φέρνει δύο βαθμούς από την εξάδα.

Φυσικά, μεγάλη νίκη πήρε και η Μίντλεσμπρο, που επί της ουσίας εδραιώθηκε στα πλέι οφ περνώντας από την έδρα της Ντέρμπι.

Στην ουρά, εκτός από τη νίκη της Μπέρτον επί της Σάντερλαντ είχαμε και τη νίκη της Μπέρμιγχαμ, που κάνει ακόμη ένα βήμα για την παραμονή με τον Γκάρι Μονκ στο τιμόνι μετά από μία πολύ δύσκολη σεζόν.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ημέρας:

Μπέρμιγχαμ – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 2-1

Μπόλτον – Γουλβς 0-4

Μπρέντφορντ – ΚΠΡ 2-1

Μπρίστολ Σίτι – Χαλ 5-5

Ντέρμπι – Μίντλεσμπρο 1-2

Ίπσουιτς – Άστον Βίλα 0-4

Λιντς – Μπάρνσλεϊ 2-1

Πρέστον – Νόριτς 0-0

Σέφιλντ Γουένσντεϊ – Ρέντινγκ 3-0

Σάντερλαντ – Μπέρτον 1-2

Γιώργος Σιάφας