Φωτογραφικό υλικό από τις πρώτες προπονήσεις του Βενγκέρ! (pics)

Ο φωτογράφος της Άρσεναλ, Στιούαρτ ΜακΦάρλαν δημοσιοποίησε στα social media φωτογραφίες από τις πρώτες μέρες του Αρσέν Βενγκέρ ως προπονητή της Άρσεναλ. Τότε που τον αποκαλούσαν... καθηγητή φυσικής και αμφέβαλαν για τη δουλειά του.  



Φωτογραφικό υλικό από τις πρώτες προπονήσεις του Βενγκέρ! (pics)

Το στυλ του, το... σοφιστικέ γυαλί και μια άναρχη Άρσεναλ γεμάτη από προσωπικότητες που ήθελαν να επιβληθούν κι όχι να «υποταχθούν» στον άνθρωπο που αναλάμβανε την τεχνική ηγεσία, είχε παραλάβει ο Αρσέν Βενγκέρ πίσω στο 1996.

Για την ιστορία της έναρξης της εποχής Βενγκέρ στην ομάδας, ο Αλσατός είχε βρεθεί στο Λονδίνο εκμεταλλευόμενος τη διακοπή στο γαλλικό ποδόσφαιρο και βρήκε τρόπο να παρακολουθήσει ένα παιχνίδι της Άρσεναλ με την Τότεναμ από τα επίσημα, με τη... μετέπειτα ομάδα του να παίρνει τη νίκη με σκορ 2-0.

Ο τότε αντιπρόεδρος, Ντέιβιντ Ντέιν συστήθηκε στον Βενγκέρ στο ημίχρονο εκείνου του αγώνα, όταν έμαθε από τη... σύζυγό του (!) ποιος ήταν ο ψηλός κύριος με τα γυαλιά και το μακρύ παλτό, ο οποίος «έμοιαζε με υπάλληλο της... υγειονομικής και σε καμία περίπτωση με προπονητή ποδοσφαίρου», όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει!

Ο ΜακΦάρλαν, έχοντας αρχειακό υλικό από τις πρώτες προπονήσεις του Αλσατού με τη φόρμα των «κανονιέρηδων», πρόσφερε σπάνιες φωτογραφίες του απερχόμενου προπονητή του κλαμπ...

Κώστας Ζάλιαρης