Η ομιλία του Πεπ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος

Στους παίκτες και το προσωπικό της Μάντσεστερ Σίτι απέδωσε την επιτυχία της φετινής σεζόν ο Πεπ Γκουαρδιόλα, που στην πρώτη συγκέντρωση της ομάδας του μετά την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ έβγαλε έναν πολύ ωραίο λόγο για τους συνεργάτες του.



Η ομιλία του Πεπ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος

Αναλυτικά η ομιλία του Καταλανού κόουτς ενώπιον 81 συντελεστών των «πολιτών»:

«Λοιπόν παιδιά, δεν μπορούσαμε να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί όταν κατακτήσαμε το πρωτάθλημα γιατί ήμασταν ο καθένας σπίτι του. Συνεπώς αυτή είναι η πιο εύκολη ομιλία που μπορώ να κάνω, αλλά και την ίδια στιγμή η πιο δύσκολη.

Πολλά συγχαρητήρια γιατί είμαστε πρωταθλητές. Είμαστε οι καλύτεροι στην Αγγλία. Σε όλο το προσωπικό και όλους όσους εργάζονται εδώ θα ήθελα να νιώθετε κομμάτι όλου αυτού. Μιλάνε συνέχεια για τον προπονητή, τους παίκτες, αλλά είναι απίθανο να καταφέρεις αυτά που καταφέραμε χωρίς την υπέροχη προσπάθειά σας.

Φυσικά έχετε τα πάντα για να το καταφέρετε. Ξέρετε πόσο εξαιρετική είναι η δουλειά. Μπορεί να χάσεις ένα – δύο παιχνίδια, αλλά αυτά που κάναμε 9-10 μήνες είναι εξαιρετικό.

Δημιουργήσατε κάτι μοναδικό. Στα αποδυτήρια το κλίμα και η φιλία είναι αποτελούν παράδειγμα γιατί είναι πολύ δύσκολο να καταφέρετε όσα καταφέρατε εάν δεν είστε καλοί άνθρωποι. Στην τελική αυτό που κάναμε είναι κάτι καλύτερο από τις άλλες 19 ομάδες. Αλλά αυτό που κάνετε εσείς, το προσωπικό, να φροντίζετε δηλαδή τόσους ανθρώπους, είναι κάτι για το οποίο αξίζετε όλον μου τον σεβασμό.

Μετά από όλα αυτά που συνέβησαν θα είστε στην καρδιά μου για όλη μου την ζωή. Είμαι εντελώς σίγουρος γι’ αυτό. Αυτά που έζησα και ένιωσα την σεζόν αυτή, είναι κάτι εκπληκτικό. Τώρα, με το που τελειώσω, θα βγάλουμε μια φωτογραφία στο χορτάρι και θα μοιραστούμε αυτήν την φωτογραφία με όλους, όλους τους παίκτες και ολόκληρο το προσωπικό. Θέλω να δώσετε στους εαυτούς σας το καλύτερο χειροκρότημα που αξίζετε».

Γιώργος Σιάφας