Η δικαίωση του Αγουέρο ήρθε!

Πέρασαν επτά ολόκληρα χρόνια για να δει ο Κουν Αγουέρο το όνομά του στην κορυφαία ενδεκάδα της Πρέμιερ Λιγκ! Εν τέλει τα κατάφερε και μάλιστα στην πιο «περίεργη» σεζόν του στη Μάντσεστερ Σίτι!



Η δικαίωση του Αγουέρο ήρθε!

«Περίεργη» διότι υπήρξαν πολλές διακυμάνσεις για τον ίδιο! Ξεκίνησε την περίοδο χάνοντας σταδιακά τη θέση του από τον Γκάμπριελ Ζέσους. Υπήρξαν μάλιστα στιγμές που εξέφραζε ανοιχτά τη δυσανασχέτησή του, ακόμη και την πρόθεσή του – εάν η κατάσταση συνεχιζόταν- να ζητήσει την αποχώρησή του από τον σύλλογο!

Ο σοβαρός τραυματισμός, όμως, του Βραζιλιάνου άσου έδωσε την ευκαιρία στον Αγουέρο να κάνει… restart! Κέρδισε, όπως ήταν λογικό, τη θέση βασικού στην ενδεκάδα των «πολιτών» και συνέχιζε να κάνει τη… δουλειά του, δηλαδή να σκοράρει ακατάπαυστα!

Παρά το γεγονός ότι πρόσφατα ο Ζέσους επανήλθε στις προπονήσεις της ομάδας, ο Γκουαρντιόλα επέμεινε να ξεκινά τον φορμαρισμένο Αγουέρο. Με αυτά και με αυτά, ο 29χρονος επιθετικός έχει σημειώσει 21 γκολ στο πρωτάθλημα και έφτασε την τέταρτη σερί αγωνιστική περίοδο που τελειώνει την Πρέμιερ Λιγκ με 20+ τέρματα!

Από χθες, λοιπόν, φιγουράρει και εκείνος στη λίστα των 11 καλύτερων του αγγλικού πρωταθλήματος και μάλιστα για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ακόμη και τη σεζόν 2014-15 που τερμάτισε πρώτος στη λίστα των σκόρερ με 26 γκολ, αφήνοντας δεύτερο τον Χάρι Κέιν (21) δεν είχε καταφέρει να μπει… σφήνα στους top 11. Μάλιστα τότε, εξαιτίας ίσως και της κατάκτησης του τίτλου από την Τσέλσι, τη θέση του πήρε ο Ντιέγκο Κόστα (20 γκολ)… πλάι στον Κέιν! Ο Αγουέρο είχε μείνει εκτός κορυφαίας ενδεκάδας, κάτι που είχε προκαλέσει και τις μουρμούρες πολλών στο Νησί, συμπεριλαμβανομένων των Τζέιμι Κάραγκερ και Γκάρι Νέβιλ, οι οποίοι είχαν εκφράσει ανοιχτά την αντίθεσή τους για την απουσία του άσου της Σίτι! Φέτος όμως ήρθε η δικαίωσή του…