Ανακοινώνεται η χειμερινή διακοπή στην Πρέμιερ Λιγκ!

Σε επίσημες ανακοινώσεις για την χειμερινή διακοπή της Πρέμιερ Λιγκ αναμένεται να προχωρήσει μέχρι και πριν το τέλος της σεζόν η Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αφού πλέον όλα μοιάζουν έτοιμα για την μεγάλη αλλαγή.  



Ανακοινώνεται η χειμερινή διακοπή στην Πρέμιερ Λιγκ!

Σε ένα θέμα που απασχολεί χρόνια και τέθηκε επί τάπητος με ουσιαστικό υπόβαθρο φέτος, η Πρέμιερ Λιγκ ετοιμάζεται να ακολουθήσει τα άλλα πρωταθλήματα από την σεζόν 2019-2020 και μετά.

Το συμβούλιο της FA συνεδρίασε στα μέσα της εβδομάδας για το πως θα είναι βιώσιμη η αλλαγή σε ένα τόσο μεγάλο πρόγραμμα ανά σεζόν, με την απόφαση που πάει για ανακοίνωση να αφορά διακοπή δύο εβδομάδων στα τέλη του Ιανουαρίου με τις αρχές Φεβρουαρίου. Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, στόχος των Άγγλων ήταν να μην αλλάξει το εορταστικό πρόγραμμα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, όταν το Νησί κάνει γιορτές κατά παράδοση στα γήπεδα.

Επιπροσθέτως, η αλλαγή θα φέρει και «ψαλίδι» στους επαναληπτικούς του 5ου γύρου του Κυπέλλου Αγγλίας, κάτι που σημαίνει πως δεύτερα παιχνίδια σε περίπτωση ισοπαλίας θα παίζονται μέχρι και τον 4ο γύρο της διοργάνωσης. Από εκεί και πέρα θα ισχύει παράταση και πέναλτι.

Η τελική απόφαση υπολογίζεται πως θα παρθεί εντός των ερχόμενων εβδομάδων μιας και πρέπει να εξεταστούν και άλλοι παράγοντες. Λόγου χάρη, ένα από τα πρώτα πράγματα τα οποία θίχτηκαν ήταν η οικονομική ζημία συλλόγων μικρότερων κατηγοριών που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν έναν μεγαλύτερης στα προημιτελικά του FA Cup.

Στόχος, πάντως, είναι πρώτη διακοπή στην Πρέμιερ Λιγκ να έχει γίνει μέχρι και το έτος του ερχόμενου Euro, το 2020, μια διοργάνωση τμήμα της οποίας θα φιλοξενήσουν και οι Άγγλοι στο ιστορικό «Γουέμπλεϊ».

Γιώργος Σιάφας