Κράουτς και Κάρολ το έκαναν δράμα στο φινάλε

Μπήκαν αλλαγή και σκόραραν! Πίτερ Κράουτς και Άντι Κάρολ ήρθαν από τον πάγκο για να ξεκολλήσουν ένα κακό παιχνίδι ανάμεσα σε Στόουκ και Γουέστ Χαμ στην έδρα της δεύτερης, με τον πρώτο εκ των δύο Άγγλων φορ να ανοίγει το σκορ και τον δεύτερο να ισοφαρίζει στο 89’ στο τελικό 1-1. Βολεύει τα «σφυριά» και η ισοπαλία, ούτε κατά διάνοια δεν ισχύει το ίδιο για τους «πότερς».



Κράουτς και Κάρολ το έκαναν δράμα στο φινάλε

Στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου βρέθηκαν κάτι περισσότερο από 57.000 άτομα, αλλά οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων δεν τους χάριζαν για πολλή ώρα κάτι αξιόλογο...

Τόσο η Γουέστ Χαμ όσο και η Στόουκ έβαζαν ένταση στις μονομαχίες τους, αλλά οι βαθιές μπαλιές και οι συνεχόμενες σέντρες δεν ήταν αρκετές για να απειλήσουν καμία από τις δύο. Οι καλύτερες στιγμές, μετρημένες στα δάχτυλα, ανήκαν στους γηπεδούχους, με τον Τζακ Μπάτλαντ να παρουσιάζεται έτοιμος σε όσες τον απείλησαν, συμπεριλαμβανομένης της πιο δύσκολης στιγμής του πρώτου 45λεπτου όταν η μπάλα έσκασε μπροστά του.

Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Ντέιβιντ Μόγιες έμοιαζαν πιο αποφασισμένοι στο χορτάρι και θα μπορούσαν να έχουν ανοίξει το σκορ, αλλά και στις δύο περιπτώσεις που η μπάλα κατέληξε στα αντίπαλα δίχτυα ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι του για να υποδείξει σε αντικανονική θέση τον Μάρκο Αρναούτοβιτς, σε δύο σωστές αποφάσεις. Στην πρώτη ο Αυστριακός επιθετικός έγινε αποδέκτης της μπάλας, ενώ στην δεύτερη επηρέαζε την φάση στο μακρινό σουτ που έγινε.

Στο 70’ ο Πολ Λάμπερτ αποφάσισε να ρισκάρει και να βγάλει τον Μπάουερ για να περάσει στην θέση του τον Κράουτς, με τον πανύψηλο επιθετικό να του ανταποδίδει την εμπιστοσύνη με ένα γκολ. Ο «Κράουτσι» πήρε θέση κοντά στο τέρμα, για να δει τον Τζο Χαρτ να κάνει κάκιστο υπολογισμό και μετά από την χλιαρή απόκρουσή του να ανοίξει το σκορ στο 79’, ένα γκολ που έμοιαζε πως θα κρίνει και το ματς.

Ωστόσο η μοίρα του αγώνα έλεγε πως θα είναι ένας άλλος Άγγλος φορ αυτός που θα βάλει τελευταίος το όνομά του στον πίνακα των σκόρερς, με τον Άντι Κάρολ να ρίχνεται στην μάχη από τον Μόγιες (σ.σ κατά την επιστροφή του σε αποστολή μετά από τραυματισμό) και να βρίσκει το βάθος της εστίας με ένα απίστευτο βολέ, βάζοντας ίσως σε δίλημμα και τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, που βρέθηκε στην εξέδρα για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση.

Στις καθυστερήσεις βρήκε δίχτυα και μία ακόμη αλλαγή του Μόγιες, ο Τσιτσαρίτο, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε για φάουλ στην εξέλιξη της φάσης.

Στην βαθμολογία η Γουέστ Χαμ είναι 14η με 35 βαθμούς, επτά περισσότερους από την επικίνδυνη ζώνη σε ίσο αριθμό αγώνων (33) με την Σαουθάμπτον. Από την άλλη η Στόουκ σε 34 ματς έχει 28 βαθμούς και είναι πέντε πίσω από την σωτηρία της και την Σουόνσι, που έχει και ματς λιγότερο.

 

Γιώργος Σιάφας