Ροντρίγκεζ: «Δεν το έκανε από κακία ο Μπονγκ»

Θέση στις κατηγορίες του Γκαετάν Μπονγκ για ρατσιστική επίθεση προς το πρόσωπό του πήρε ο Τζέι Ροντρίγκεζ, μετά την πρόσφατη αθώωσή του από την FA.



Ροντρίγκεζ: «Δεν το έκανε από κακία ο Μπονγκ»

Η σχετική ανακοίνωση:

«Ήταν δύσκολο το να παραμείνω σιωπηλός για όσο διάστημα ερευνούσε το θέμα η Ομοσπονδία, και τώρα θέλω να εκφράσω πρώτα την ανακούφισή μου για την αθώωσή μου και από ‘κει και πέρα να δηλώσω την στήριξή μου στην μάχη κατά του ρατσισμού με οποιαδήποτε μορφή κι αν εκφράζεται.

Διατήρησα την αθωότητά μου από την στιγμή που ο Γκαετάν Μπονγκ έκανε την κατηγορία. Δεν λέω ότι την έκανε με κακία αλλά απογοητεύτηκα που επέλεξε να με καταδικάσει δημόσια σε πλατφόρμες ανοιχτών Μέσων πριν προσκομιστούν οι αποδείξεις στην ανεξάρτητη επιτροπή.

Τώρα που αθωώθηκα, θα ήθελα να πω πως δεν έκανα την χρήση των λέξεων για τις οποίες κατηγορήθηκα. Δεν χρησιμοποίησα ρατσιστική γλώσσα και επιμένω πως ο Γκαετάν δεν άκουσε καλά.

Είμαι ευγνώμων σε όλους τους συναδέλφους μου και τους πρώην προπονητές μου που με βοήθησαν στην ακρόαση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και την Γουέστ Μπρομ, τους συμπαίκτες μου, το ποσωπικό και τον κόσμο για την φανταστική υποστήριξη προς το πρόσωπό μου καθ’ όλη την διάρκεια αυτής της καθόλου ευχάριστης διαδικασίας.

Τέλος θα ήθελα να υπογραμμίσω την στήριξή μου στην συνεχή μάχη για πράξεις διακρίσεων. Δεν υπάρχει θέση για τέτοιες συμπεριφορές στην ζωή. Είμαι χαρούμενος και ευχαριστημένος που μετά από μια δίκαιη διαδικασία αθωώθηκα από αυτό το στίγμα για τον χαρακτήρα μου και την φήμη μου».