Η Σίτι έσβησε... πέντε σεζόν της Γιουνάιτεντ, σε μια χρονιά!

Η κατάληψη της κορυφής μέχρι και την εξασφάλιση του τίτλου, σήμανε την παραμονή της Μάντσεστερ Σίτι στην πρώτη θέση για όσο διάστημα το έκανε η Γιουνάιτεντ... από το 2013!  



Η Σίτι έσβησε... πέντε σεζόν της Γιουνάιτεντ, σε μια χρονιά!

Οι «πολίτες» στέφθηκαν Πρωταθλητές Αγγλίας και επέστρεψαν στον θρόνο έπειτα από μια τετραετία, αλλά το πέτυχε με... στυλ και με την τεράστια τιμή να έχουν παραδεχθεί άπαντες στο Νησί πως η καλοδουλεμένη μηχανή του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν είχε αντίπαλο στην κούρσα για τον φετινό τίτλο στο κορυφαίο πρωτάθλημα.

Η μαθηματική εξασφάλιση του τροπαίου, με πέντε ματς να έχουν απομείνει για την ολοκλήρωση της τρέχουσας αγωνιστική περιόδου, σημαίνει πως η Σίτι ισοφάρισε την επίδοση με την οποία είχε φτάσει στον τίτλο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη σεζόν 2000-2001, ωστόσο, αυτό που αποκτά πολύ μεγάλη σημασία αφορά στη διάρκεια κατά την οποία οι φετινοί κυρίαρχοι παρέμειναν στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα από την ημέρα που αναρριχήθηκαν εκεί!

Αισίως, η Σίτι μετράει 240 ημέρες παρουσίας στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ, μια λιγότερη, δηλαδή, απ' όσες έχουν περάσει στην πρώτη θέση οι «κόκκινοι διάβολοι», από το τελευταίο τους πρωτάθλημα, το 2013!

Και ναι, σε αυτή την κουβέντα ξανάρχεται στο προσκήνιο η εποχή του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και πόσο διαφορετικά είναι πλέον τα πράγματα στην κόκκινη πλευρά της πόλης, εκεί όπου ο Ζοσέ Μουρίνιο αρκετές φορές μέσα στη χρονιά παραδέχθηκε και τόνιζε ότι η ταχύτητα με την οποία τρέχει το... γαλάζιο τρένο του Πεπ, δεν μπορεί ν' απειληθεί από κάποια άλλη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ, πόσω μάλλον από τη δική του...

Με πέντε εναπομείναντα ματς, η Μάντσεστερ Σίτι έχει ισοφαρίσει το ρεκόρ των 28 νικών σε μια αγωνιστική περίοδο, όπως το είχε πετύχει το 2011-2012 στο επικό πρωτάθλημα που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα με το γκολ του Αγουέρο κόντρα στην ΚΠΡ, ενώ, έχει και τη δυνατότητα να γράψει ιστορία με τους 100 βαθμούς.

Ποτέ ξανά κανένα άλλο κλαμπ δεν τερμάτισε με τριψήφιο αριθμό πόντων και για να το πετύχουν οι νέοι Πρωταθλητές, θα χρειαστούν 13 βαθμούς από τις πέντε αναμετρήσεις που έχουν να δώσουν μέχρι το φινάλε.

Κώστας Ζάλιαρης