Η Μπαρτσελόνα και οι Invincibles του Βενγκέρ

Μπορεί επί ισπανικού εδάφους ν' αποτελεί επίδοση ρεκόρ ο αριθμός των 39 αγώνων δίχως ήττα, ωστόσο, σε Αγγλία, Γερμανία και Ιταλία έχουν καταγραφεί μεγαλύτερα σερί, στα οποία πρωταγωνιστεί και η Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ...  



Η Μπαρτσελόνα και οι Invincibles του Βενγκέρ

Οι «μπλαουγκράνα» με το τελικό 2-1 επί της Βαλένθια, το μεσημέρι του Σαββάτου στο «Καμπ Νόου», έγιναν κάτοχοι του ρεκόρ του μεγαλύτερου αήττητου σερί στη La Liga με τα 39 παιχνίδια.

Μάλιστα, ο Μαρκ-Αντρέ Τερ Στέγκεν είναι ο μοναδικός που ήταν παρών σε όλη αυτή τη διαδρομή!

Η κορυφαία επίδοση επί ισπανικού εδάφους, είναι αρκετά μικρότερη σε σχέση με αυτές που έχουν καταγραφεί στα χρονικά σε Αγγλία, Γερμανία και Ιταλία.

Μάλιστα, η Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ, είχε καταφέρει από τον Μάιο του 2003 έως και τον Οκτώβρη του 2004 να παραμείνει αήττητη, μετρώντας 49 αναμετρήσεις, μέχρι να έρθει ήττα (2-0) από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» και να μπει τέλος στην αξιομνημόνευτη και άκρως τιμητική επίδοση.

Στη Bundesliga η ομάδα που κατέχει το ρεκόρ είναι η Μπάγερν Μονάχου με τα 53 παιχνίδια, ενώ στη Serie A, η Μίλαν σταμάτησε στα 58 ματς!

Η Παρί Σεν Ζερμέν στο Championnat έχει φτάσει στις 36 αναμετρήσεις χωρίς αρνητικό αποτέλεσμα, τρεις λιγότερες από αυτές του φετινού επιτεύγματος της Μπαρτσελόνα.

Κώστας Ζάλιαρης