Φόρος τιμής για τις 96 χαμένες ψυχές του «Χίλσμπορο»!

Με φόντο την θλιβερή 29η επέτειο μνήμης της τραγωδίας του «Χίλσμπορο» που σημάδεψε τα ποδοσφαιρικά χρονικά της Βρετανίας όταν 96 φίλοι της Λίβερπουλ έχασαν τη ζωή τους πριν τον ημιτελικό του 1989 με τη Νότιγχαμ Φόρεστ για το Κύπελλο Αγγλίας, η πόλη ετοιμάζεται να ενδυθεί ένα μαύρο πέπλο ως φόρο τιμής στα θύματα. Μερικά μόλις λεπτά χρειάστηκαν για να μετατρέψουν μια γιορτινή ατμόσφαιρα σε μια ανείπωτη τραγωδία.



Φόρος τιμής για τις 96 χαμένες ψυχές του «Χίλσμπορο»!

Ολόκληρη η πόλη του Λίβερπουλ θα κινηθεί σε ρυθμούς πένθους αυτό το Σαββατοκύριακο, ενώ ένα μωσαϊκό υπενθύμισης της τραγωδίας εμφανίστηκε στο «Kop» το απόγευμα πριν από την έναρξη της εντός έδρας αναμέτρησης με την Μπόρνμουθ.

Πριν από την έναρξη του αγώνα στο «Άνφιλντ» ο κόσμος χειροκρότησε επί ένα ολόκληρο λεπτό ενώ στο γήπεδο σε πίνακες λεντ προβλήθηκαν εικόνες της μεγαλύτερης αθλητικής τραγωδίας των αγγλικών γηπέδων.

Την Κυριακή που αποτελεί την ημέρα της μαύρης αυτής επετείου οι καμπάνες στο Δημαρχείο του Λίβερπουλ θα ηχήσουν για 96 φορές στις 15:06 όταν και ο χρόνος στο «Άνφιλντ» σταμάτησε με τα χαμόγελα όλων να παγώνουν και 96 αθώες ανθρώπινες στιγμές βρίσκουν τραγικό θάνατο από ασφυξία ποδοπατημένες στην κερκίδα «Λέπινγκς Λέιν» του «Χιλσμπορο».

Στην ίδια πένθιμη χροιά θα κινηθεί και η υπόλοιπη πόλη με τα καταστήματα να τηρούν επίσης ενός λεπτού σιγή για τα θύματα , τους επιζήσαντες αλλά και τις οικογένειες τους, καθώς και μια μεγάλη ψηφιακή οθόνη θα δεσπόζει σε κεντρικές οδούς εμφανίζοντας το μήνυμα με την φράση «Δεν ξεχνάμε». Τέλος, στο υπόγειο τούνελ του ποταμού Μέρσει η κυκλοφορία θα διακοπεί ενώ οι σημαίες στα δημοτικά κτίρια θα κυματίζουν μεσίστιες.

Κωνσταντίνα Θεοδώρου