Με την Ατλέτικο στα ημιτελικά η Άρσεναλ!

Το δυσκολότερο - στη θεωρία - εμπόδιο προέκυψε για την Άρσεναλ στα ημιτελικά του φετινού Γιουρόπα Λιγκ, αφού οι «κανονιέρηδες» τίθενται αντιμέτωποι με την Ατλέτικο Μαδρίτης για μια θέση στον τελικό της Λυών! Στις 26 Απρίλη στο Λονδίνο το πρώτο ματς... Μαρσέιγ - Ζάλτσμπουργκ το άλλο ζευγάρι. 



Με την Ατλέτικο στα ημιτελικά η Άρσεναλ!

Απέναντι στον Γκριζμάν, τον Ντιέγκο Κόστα και τ' άλλα παιδιά θα τεθούν οι «κανονιέρηδες» του Αρσέν Βενγκέρ, βλέποντας στον ορίζοντα τον μεγάλο τελικό του φετινού Γιουρόπα Λιγκ στη Λυών, στις 16 Μαΐου. 

Η ομάδα του Λονδίνου, έχοντας ξεπεράσει και το εμπόδιο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, απέχουν δυο ματς από τον μεγάλο τους στόχο που είναι η διεκδίκηση του ευρωπαϊκού τροπαίου, αφού μέσω αυτού εξασφαλίζουν και το «εισιτήριο» για τους ομίλους του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ. 

Την μοναδική φορά που η Άρσεναλ τέθηκε αντιμέτωπη με ισπανική ομάδα σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης ήταν τη σεζόν 2005-2006, όταν και επιβλήθηκε της Βιγιαρεάλ για να βρεθεί στον τελικό του Παρισιού τότε και να ηττηθεί από τη Μπαρτσελόνα.

Το πρώτο τους παιχνίδι θα διεξαχθεί στο Λονδίνο στις 26 Απρίλη και ο επαναληπτικός ορίστηκε για τις 3 Μαΐου. 

Το άλλο ζευγάρι των φετινών ημιτελικών είναι αυτό της Μαρσέιγ με τη Ζάλτσμπουργκ με το πρώτο ματς στη Μασσαλία, ενώ τυπικά γηπεδούχος στον τελικό θα είναι ο νικητής αυτού του ζευγαριού. 

Κώστας Ζάλιαρης