Γράφουν ιστορία Σαλάχ και Φιρμίνο σκοράροντας ασταμάτητα!

Η «δαιμονισμένη» κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Λίβερπουλ έχει εξήγηση. Μετά την επιβλητική πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, το england365 αποδεικνύει γιατί οι Σαλάχ και Φιρμίνο έχουν πάρει από το χέρι τους «κόκκινους», δείχνοντάς τους πως εφέτος μπορεί να πάει μακρυά η...βαλίτσα. 



Γράφουν ιστορία Σαλάχ και Φιρμίνο σκοράροντας ασταμάτητα!

Η εξαιρετική πορεία των «κόκκινων» στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί. Από τη διαδικασία των ομίλων, η Λίβερπουλ έμοιαζε αφρενάριστη με τους Σαλάχ και Φιρμίνιο να τραβούν το κουπί του σκοραρίσματος, έχοντας φτάσει τα 8 γκολ στη διοργάνωση, αριθμός ρεκόρ για το σύλλογο.  

Οι διαθέσεις των δύο παικτών φάνηκαν από την πρώτη κιόλας αναμέτρηση, όταν στο εντός έδρας ματς με τη Σεβίλλη (2-2), άνοιξαν λογαριασμό. Η εκτός έδρας δοκιμασία με την Μάριμπορ ήταν... βούτυρο στο ψωμί τους, πετυχαίνοντας από δύο γκολ έκαστος, στο εκκωφαντικό 7-0, ενώ και εντός έδρας με τους Σλοβένους, ο Μοχάμεντ Σαλάχ βρήκε δίχτυα. Μία σου και μία μου, με τον Φιρμίνο να «απαντά» με δύο γκολ στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Σεβίλη, ενώ Αιγύπτιος και Βραζιλιάνος σκόραραν και με την Σπαρτάκ Μόσχας (7-0). 
Ο πλουραρισμός των γκολ στη φάση των ομίλων, συνεχίστηκε και στους «16» του θεσμού, όπου της Λίβερπουλ ένα ματς της ήταν αρκετό. Το 5-0 στην Πορτογαλία, με αντίπαλο την Πόρτο, δεν άφηνε περιθώρια αμφισβήτησης, όπου Φιρμίνο  και Σαλάχ πάλι βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα. Τα νοκ-άουτ παιχνίδια με τη Μάντσεστερ Σίτι απλά επιβεβαίωσαν την κατάσταση, με τον Μοχάμεντ Σαλάχ να ανοίγει το δρόμο στο πρώτο ματς του Άνφιλντ (3-0). Ο επαναλητπικός ήρθε σαν επισφράγιση, με τον Αιγύπτιο να ισοφαρίζει και τον Φιρμίνιο να φέρνει την ολική ανατροπή και παράλληλα μια επάξια πρόκριση στα ημιτελικά. 

Αξιοσημείωτο, πως τελευταίος παίκτης των «κόκκινων» που είχε πετύχει 8 γκολ, ήταν ο Ουαλός Ντιν Σόντερς, την περίοδο 1991-1992, στο κύπελλο Ουέφα (σημερινό Γιουρόπα Λιγκ). Επίσης τα 8 γκολ του Σαλάχ ισοφαρίζουν το ρεκόρ του Σαμουέλ Ετό, από τότε που αγωνιζόταν στην Ίντερ, ως τα περισσότερα ενος Αφρικανού στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ. Με τον Αιγύπτιο πάντως, να έχει ιδανική ευκαιρία στα ημιτελικά να τον ξεπεράσει!

Μετά τις ισάριθμες νίκες στα νοκ-άουτ παιχνίδια, η Μάντσεστερ Σίτι μάλλον έχει εφιάλτες, αφού η Λίβερπουλ είναι η μοναδική ομάδα που έχει κερδίσει τους «πολίτες» εφέτος τρεις φορές. Στατιστικό μου «μαυρίζει» την εξαιρετική πορεία των παικτών του Πεπ, ο οποίος μάλλον τα βρίσκει σκούρα απέναντι στον Κλοπ. Ο Γερμανός τεχνικός μοιάζει πως του έχει πάρει τον αέρα, αφού σε 14 αναμετρήσεις μετρά 8 νίκες, 5 ήττες και μία ισοπαλία, αναγκάζοντας τον Γκουαρδιόλα να θυμηθεί εποχές 2015, τότε που με την Μπάγερν είχε ειπωστεί τελευταία φορά τρεις διαδοχικές ήττες. Ενδεχομένως, ο Κλοπ να πρέπει να δανείσει τα... γυαλιά του στον Πεπ. 

Έλενα Χαριτάκη