Ο αναντικατάστατος Μιλιβόγεβιτς και το χρέος στον Μίτσελ και τον Ολυμπιακό!

Έφυγε από τον Ολυμπιακό για το Λονδίνο και την Πρέμιερ Λιγκ με τους οπαδούς των «Αετών» της Κρύσταλ Πάλας να αναρωτιούνται ποιος είναι. Ήταν ο Γενάρης  του 2017 και πια τον ξέρουν πάρα πολύ καλά όπως γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος. 



Ο αναντικατάστατος Μιλιβόγεβιτς και το χρέος στον Μίτσελ και τον Ολυμπιακό!

Δεν έκρυψα ποτέ την αδυναμία μου στον Σέρβο αμυντικό μέσο υπό την έννοια πως και σε μεταδόσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη φανέλα του Ολυμπιακού αλλά και όταν κάλυψα παιχνίδια της εθνικής Σερβίας έβλεπα έναν παίκτη έτοιμο να δώσει τα πάντα για την ομάδα του και ταυτόχρονα με ηγετικές ικανότητες. Ωστόσο πιστεύω πως πηγαίνοντας στην Premier League παίζοντας σε αυτό το γρήγορο τέμπο ανέβηκε ακόμα περισσότερο η ποιότητα του, αν και υπήρχαν πολλοί που επέμεναν ότι δεν θα ταίριαζε σε ομάδα που μάχεται για τον υποβιβασμό. 

Φυσικά και ο Μιλιβόγεβιτς που βλέπουμε τώρα με τη φανέλα της Πάλας  είναι ένας πολύ πιο ώριμος παίκτης από εκείνον του ελληνικού πρωταθλήματος. Ηρέμησε τα νεύρα του, κατάλαβε ίσως και ο ίδιος πόσο πιο σημαντικός είναι για την ομάδα του παίζοντας διαρκώς,  αλλά το ποδοσφαιρικό του μυαλό το καταλάβαινες από την πρώτη στιγμή. Να θυμίσω πως όταν ήρθε στην Ελλάδα ήταν αναπληρωματικός στην Άντερλεχτ όπου είχε πέσει στη σκιά του Μπίλια όμως τα στοιχεία του ήταν ξεχωριστά. Θα χρωστάει πάντα στον Ολυμπιακό πως έγινε βασικός παίζοντας στο Champions League και στον Μίτσελ που του έδωσε άμεσα πρωταγωνιστικό ρόλο και έτσι απέκτησε βαρύτητα η μετοχή του για να μπορέσει να γίνει αναντικατάστατος ταυτόχρονα στην εθνική Σερβίας. Ο Ολυμπιακός τον  έδωσε στην Πάλας με 11 εκατομμύρια λίρες που έγιναν 13 εκατομμύρια επειδή κρατήθηκε στην κατηγορία εκείνη τη σεζόν η Πάλας και υπήρχε ειδικός όρος. Έτσι βάζοντας τελικά στα ταμεία του 15,5 εκατομμύρια ευρώ έμοιαζε ένα ποσό πολύ  καλό για εκείνη τη στιγμή. Τώρα με τις εμφανίσεις που έχει κάνει στην Αγγλία και βοηθώντας την Εθνική της χώρας του να πάει στο Μουντιάλ χωρίς υπερβολή ο Μιλιβόγεβιτς θα κόστιζε σε μια ομάδα πάνω από 30 εκατομμύρια λίρες και μην αποκλείεται να συμβεί αυτό το καλοκαίρι! 

Υπήρξε πριν επτά χρόνια προσωπική επιλογή του μεγάλου Προσινέτσκι να τον φέρει στον Ερυθρό Αστέρα από τη Ραντ όπου έπαιζε δεξί χαφ και εκείνες οι 700.000 ευρώ αποδείχτηκαν ψίχουλα για την αξία του.  Το Σάββατο πέτυχε  το 10ο εφετινό του γκολ με την Κρύσταλ Πάλας να συνεχίζει να παλεύει για την παραμονή στη Πρέμιερ Λιγκ. Ο Σέρβος έχει μετατραπεί στον πιο καταλυτικό παίκτη των «αετών». Τον τέρμα ήρθε με  απευθείας εκτέλεση φάουλ και  η τελευταία έμπνευση του στο παιχνίδι με αντίπαλο την Μπόρνμουθ μπορεί να μην έδωσε τη νίκη  αφού η Πάλας ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις (σε 2-2), όμως ο «Μίλι» που έχει βρει δίχτυα εφέτος 10 φορές, είναι  ο πρώτος σκόρερ αν και αγωνίζεται στη θέση του αμυντικού χαφ. 

Αξιοσημείωτο παραμένει πως έχει πετύχει όσα γκολ έχουν μαζί ο Ζαχά (5), ο Μπεντέκε (3) και ο Σακχό (2), δείγμα πως βάζει κάτω τους συμπαίκτες επιθετικούς του. Φυσικά ο Ζαχα παραμένει ο μεγάλος σταρ και χωρίς αυτόν η Παλλάς δεν έχει καταφέρει να κερδίσει παιχνίδι στην σεζόν, χάνοντας μάλιστα όλα τα παιχνίδια που δεν έχει ξεκινήσει. Όμως ο πιο σταθερός παίκτης παραμένει ο 26χρονος Σέρβος παρά τα ανασταλτικά  του καθήκοντα που  τα τηρεί ευλαβικά και αρκετές φορές προωθείται στον άξονα και πλησιάζει τα αντίπαλα καρέ. Μια πρωτοβουλία  που δεν δυσαρεστεί  τον Ρόι Χότζον αφού βρήκε φέτος γκολ από εκεί που δεν το περίμενε. 

Ο Μιλιβόγεβιτς  έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες τις ομάδας του, διανύοντας μια εξαιρετική χρονιά και αν  η λονδρέζικη ομάδα καταφέρει να παραμείνει στα... σαλόνια του Νησιού εκεί που έδειχνε μετά την καταστροφική αρχή με έξι ήττες και μηδέν γκολ καταδικασμένη, θα το χρωστάει σε μεγάλο βαθμό στον Σέρβο άσο. Και ποιος ξέρει που μπορεί να αγωνίζεται τον Αύγουστο ειδικά αν κάνει με τη Σερβία με καλή παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο;