Η κορυφή πρέπει να έχει... δύο πρώτους!

Η αντίστροφη μέτρηση για τον παίκτη της χρονιάς έχει ξεκινήσει και το england365 παίρνει αφορμή και παρουσιάζει τα δύο επικρατέστερα ονόματα, σε μια «κόντρα» που δύσκολα βγαίνει ένας νικητής.



Η κορυφή πρέπει να έχει... δύο πρώτους!

Το καθιερωμένο ετήσιο βραβείο του ποδοσφαιριστή που πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν αναμένεται στην Αγγλία, εκεί που οι δύο υποψήφιοι δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης. Κέβιν Ντε Μπρόινε και Μοχάμεντ Σαλάχ έχουν «σαρώσει» στην εφετινή χρόνια, τόσο σε συλλογικό, όσο και σε ατομικό επίπεδο. Οι δυο τους θα μονομαχήσουν σε μια άτυπη κούρσα, όπου νικητής μπορεί να μη βγει μόνο ένας και αυτό γιατί η συγκεκριμένη διάκριση κατηγοριοποιείται τόσο με ψήφους παικτών, όσο και με αντίστοιχες δημοσιογράφων.

Η κορυφή των στατιστικών «μάχεται»

Είναι οι δύο πιο φορμαρισμένοι ποδοσφαιριστές στην Πρέμιερ Λιγκ, έχοντας «καπαρώσει» την πρωτιά, όσον αφορά την κατηγορία του πρώτου σκόρερ και ασσίστμαν.

Ο Ντε Μπρόινε μπορεί να χαρακτηριστεί ως το «γρανάζι» της εφετινής Μάντσεστερ Σίτι, με τον Βέλγο να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, έχοντας αποτυπώσει πλήρως το πλάνο του κόουτς Γκουαρδιόλα. Είναι η βάση στήριξης στο παιχνίδι των «Πολιτών», κάνοντας πράγματα και θαύματα στο χορτάρι, αφού σκοράρει, μαρκάρει και «μοιράζει» γκολ ακατάπαυστα. Ο Κέβιν είναι το μηχανάκι που «πετάει» πάρε-βάλε στους συμπαίκτες του, με 15 ασσίστ -μέχρι στιγμής- στο πρωτάθλημα και 19 συνολικά, σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο έτερος διεκδικητής είναι η «αποκάλυψη» της Λίβερπουλ, ο παίκτης που βρήκε το Νησί του, διανύοντας την καλύτερη φάση της καριέρας του. Ο Σαλάχ είναι το φαινόμενο της εφετινής Πρέμιερ Λιγκ, έχοντας βρει ως... παιχνίδι τα προσωπικά επιτεύγματα, καταρρίπτοντας από ένα σε κάθε αγωνιστική. Ο κορυφαίος Αφρικανός παίκτης του 2017, όπως ψηφίστηκε, είναι πρώτος σκόρερ στην Αγγλία, με 29 γκολ στο πρωτάθλημα και 36 συνολικά, αναγκάζοντας τον Κλοπ να «ξεσπά» συχνά σε πανηγυρισμούς.

Αξιοσημείωτο πως από το 1974 που ψηφίζεται ο κορυφαίος, μετά από απόφαση των παικτών, η διάκριση δεν έχει κατακτηθεί ποτέ από ποδοσφαιριστή που ανήκει στο έμψυχο δυναμικό της Μάντσεστερ Σίτι. Αντιθέτως, τελευταίος κάτοχος του βραβείου από πλευράς των «κόκκινων» ήταν ο Λουίς Σουάρες το 2014.

Σαλάχ και Ντε Μπρόινε χαρίζουν απλόχερα θέαμα, διευκολύνοντας τις ομάδες τους, δυσκολεύοντας παράλληλα τόσο τους αντιπάλους, όσο και την ψηφοφορία που θα αναδείξει το νικητή. Ο παίκτης της χρονιάς όμως, έχει θέση που χωρά και τους δύο, με τα τελικά αποτελέσματα να αναμένονται και να προβλέπουν... ισοπαλία.

Άγγλοι δημοσιογράφοι και ποδοσφαιριστές της Πρέμιερ Λιγκ ενδεχομένως και να «μοιράσουν» τη δόξα στα δύο, όπως ο Κέβιν «κόβει» τις αντίπαλες άμυνες, θέτοντας και τους δύο στην κορυφή, σαν τον Μοχάμεντ, που τον τελευταίο καιρό έχει συνηθίσει να βρίσκεται εκεί.

Έλενα Χαριτάκη