Έχει «εμφύλιο» απόψε!

Η Λίβερπουλ υποδέχεται τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Άνφιλντ» στην πρώτη μεταξύ τους «μάχη» για μια θέση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Τα τελευταία νέα των δύο ομάδων και τα πλάνα των Γιούργκεν Κλοπ και Πεπ Γκουαρντιόλα για το μεγάλο ματς.



Έχει «εμφύλιο» απόψε!

Οι «κόκκινοι» προέρχονται από την εκτός έδρας νίκη (2-1) επί της Κρίσταλ Πάλας που τους διατήρησε στην 3η θέση της Πρέμιερ Λιγκ. Με την απόσταση από την 5η Τσέλσι να είναι πλέον στο +10, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει μια θέση στην τετράδα της Πρέμιερ Λιγκ και στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν και μπορεί απερίσπαστη να ρίξει όλο το βάρος στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Εκτός έδρας νίκη πέτυχε και η Μάντσεστερ Σίτι την περασμένη αγωνιστική στο πρωτάθλημα. Οι «πολίτες» έκαναν… ότι ήθελαν στο «Γκούντισον Παρκ» και με το 3-1 επί της Έβερτον χρειάζονται πλέον τη νίκη στο εντός έδρας ντέρμπι του Μ.Σαββάτου (7/8) με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ώστε να στεφθούν και μαθηματικά πρωταθλητές Αγγλίας.

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί ήδη δύο φορές στην Πρέμιερ Λιγκ φέτος και σε αυτά τα ματς σημειώθηκαν συνολικά 12 γκολ! Η Σίτι επικράτησε με το εμφατικό 5-0 στο «Etihad» στο παιχνίδι του πρώτου γύρου το Σεπτέμβριο, ενώ η Λίβερπουλ έγινε τον Ιανουάριο η μοναδική ομάδα που υποχρέωσε σε ήττα τους πρωτοπόρους, με το εντυπωσιακό 4-3.

Στα αγωνιστικά, ο Γιούργκεν Κλοπ δεν μπορεί να υπολογίζει απόψε στις υπηρεσίες των Λαλάνα, Μάτιπ, Κλάβαν και Γκόμες, ενώ εξαιρετικά αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Τσαν. Κάτι που σημαίνει πως οι γηπεδούχοι έχουν στη διάθεσή τους μόλις δύο κεντρικούς αμυντικούς, τους Φαν Ντάικ και Λόβρεν.

Μία αλλά σημαντική είναι η απουσία για τον Πεπ Γκουαρντιόλα. Ο Σέρχιο Αγουέρο δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί στο γόνατο και ως εκ τούτου έμεινε εκτός αποστολής για το σπουδαίο αποψινό ματς, με τον Γκάμπριε Ζέσους να παίρνει θέση στην κορυφή της επίθεσης.

Συνολικά πέντε παίκτες και από τους δύο αντιπάλους είναι στο όριο των καρτών και με μία κίτρινη ακόμα θα χάσουν τη ρεβάνς. Χέντερσον και Μορένο από τη Λίβερπουλ και οι Φερναντίνιο, Ντανίλο και Γκουντογκάν της Σίτι.

Οι πιθανές ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ: Κάριους, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Λόβρεν, Ρόμπερτσον, Μίλνερ, Χέντερσον, Τσάμπερλεϊν, Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνο

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Οταμέντι, Κομπανί, Ντανίλο, Φερναντίνιο, Στέρλινγκ, Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Σανέ, Ζέσους