Γκουαρντιόλα: «Δεν θα αλλάξουμε τρόπο παιχνιδιού»

Σέβεται, υπολογίζει πολύ τη δυναμική της Λίβερπουλ όμως δεν πρόκειται να αλλάξει το στυλ παιχνιδιού της ομάδας του. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα υποστήριξε πως άπαντες θα απολαύσουν αύριο (4/4) την… γνωστή Μάντσεστερ Σίτι, η οποία θα επιδιώξει να επιτεθεί μέσα στο «Άνφιλντ» και να επιβάλλει το ρυθμό της, ευελπιστώντας σε προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.  



Γκουαρντιόλα: «Δεν θα αλλάξουμε τρόπο παιχνιδιού»

«Σαφώς και λαμβάνω υπ'όψη την αξία της Λίβερπουλ, φυσικά και γνωρίζω την ποιότητα των ποδοσφαιριστών της και ανησυχώ για τι είναι ικανοί να κάνουν. Δεν είμαι τόσο αλαζονικός άνθρωπος, που να μην τον ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι και να σκέφτεται ότι εμείς είμαστε καλοί! Όχι», τόνισε αρχικά ο Καταλανός τεχνικός και συνέχισε:

«Από την άλλη, σας ενημερώνω ότι αυτό δεν σημαίνει πως θα αμυνθούμε για 90 λεπτά και θα κοιτάξουμε μόνο τις αντεπιθέσεις. Αυτό θα συμβεί μόνο εάν η Λίβερπουλ παρουσιαστεί ασταμάτητη. Γιατί όμως να αλλάξουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας, από τη στιγμή που όλα πηγαίνουν καλά;

Οι παίκτες μου προέρχονται από θετικά αποτελέσματα, ξέρουν καλά πλέον τι πρέπει να κάνουν, αν και μερικές φορές θα πρέπει να είμαστε αποδοτικοί και στην άμυνα. Θα προσπαθήσουμε να επιβάλλουμε το ρυθμό μας. Η ατμόσφαιρα στο Άνφιλντ είναι δύσκολη, όμως το ίδιο ισχύει και στο γήπεδο της Μπαρτσελόνα ή της Ρεάλ Μαδρίτης σε ένα ματς για τα προημιτελικά. Νομίζω ότι η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να παίξουμε με τον τρόπο που θέλουμε. Δεν σκέφτομαι τόσο το τι θα συμβεί ή ότι κάτι μπορεί να πάει άσχημα. Σε έξι - επτά μέρες έχουμε και άλλο παιχνίδι. Θα επιδιώξουμε να είμαστε ο εαυτός μας, αυτό θέλουμε»!