Από τις λίγες φορές που όποιος και να κερδίσει θα είναι σωστό!

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε χωρίς να μασήσει τα λόγια του είπε ξεκάθαρα την άποψη του σχετικά με το αν πρέπει να είναι αυτός ο κορυφαίος παίκτης της σεζόν στην Αγγλία. Δύσκολα μπορείς να του αντιπαραθέσεις πως έχει άδικο, αλλά μήπως και για τον Σαλάχ είναι αντίστοιχα δύσκολο να βρει κάποιος ένα λόγο για  τον οποίο δεν πρέπει να είναι αυτός ο κορυφαίος; Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Από τις λίγες φορές που όποιος και να κερδίσει θα είναι σωστό!

Στην Αγγλία υπάρχουν δύο διαφορετικά βραβεία σχετικά με τον κορυφαίο της σεζόν. Το πρώτο το δίνουν οι ίδιοι οι παίκτες και ανακοινώνεται κάπου τώρα μέχρι τα μέσα Απρίλη. Σε αυτό είμαι σχεδόν βέβαιος πως νικητής θα είναι ο Βέλγος μέσος της Μάντσεστερ Σίτι.

Σύμφωνοι, παίζει σε μια ομάδα γεμάτη από σταρ, ωστόσο, ειλικρινά ποιος αμφιβάλλει πως χωρίς αυτόν αυτόματα η απόδοση θα έπεφτε; Πρόκειται για ένα ποδοσφαιριστή γεμάτο αυτοπεποίθηση και οι εμφανίσεις του έχουν καθορίσει τη σεζόν για τη Σίτι των τόσων ρεκόρ. Ένα εκπληκτικό στατιστικό είναι πως δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι, που να έχει πάρει αυτό το βραβείο από το 1973-74 που καθιερώθηκε των ποδοσφαιριστών με πρώτο νικητή τον αμυντικό της Λιντς Γιουνάιτεντ Νόρμαν Χάντερ.

Για το δεύτερο βραβείο το οποίο θα δοθεί στα μέσα Μαΐου ψηφίζουν οι δημοσιογράφοι είναι και το πιο παλιό από το 1947-48 και χρόνια μετρούσε και περισσότερο! Για εκεί μάλιστα τολμώ να πω πως νικητής θα είναι ο Αιγύπτιος άσος της Λίβερπουλ. Το έχουμε δει άλλωστε το έργο ξανά και ξανά, με τον Αζάρ νικητή των παικτών πέρσι αλλά τον Καντέ να επικρατεί στους δημοσιογράφους. Όπως στην τρελή χρονιά της Λέστερ ο Μαχρέζ κατέκτησε την πρώτη θέση στη ψηφοφορία των συναδέλφων του αλλά ο Βάρντι επικράτησε σε εκείνη του Τύπου. Μόνο ο Σουάρεζ το 2014 και ο Αζάρ το 2015 τα τελευταία χρόνια νίκησαν και στις δυο κατηγορίες αλλά πραγματικά ήταν καταπληκτικοί.

Αυτό που θα ήθελα να διευκρινίσω και έχει να κάνει με το γιατί πιστεύω πως ο Σαλάχ θα είναι νικητής στην ψηφοφορία των δημοσιογράφων, είναι το γεγονός πως ως δεύτερη διαδικασία που τελειώνει αργότερα, στα τέλη Απριλίου ουσιαστικά μετράει πάντα πολύ κάποιος που σημειώνει γκολ. Έγινε και με τον Σουάρεζ, στην τελευταία του χρόνια στην Λίβερπουλ, το 2014 τότε που παρολίγον να την οδηγήσει στην κατάκτηση του τίτλου.

Γενικά δεν θεωρώ πως είναι άδικο νικητής να αναδειχθεί ανεξαρτήτως ψηφοφοριών, είτε ο Βέλγος σούπερσταρ της Τσέλσι, είτε ο Αιγύπτιος που κάνει μαγικά φέτος με τη Λίβερπουλ. Και για τους δύο υπάρχουν σημαντικές προϋποθέσεις πάνω στις οποίες κάποιος μπορεί να επιχειρηματολογήσει σχετικά με το ποιανού του αξίζει περισσότερο. Άλλωστε οι ψηφοφορίες εμπεριέχουν και προσωπικά κριτήρια και σε μία τέτοια περίπτωση κάποιος επηρεάζεται από προσωπικές επιθυμίες.

Ωστόσο στην όλη κουβέντα προσωπικά θα μπορούσα να προσθέσω κι άλλο έναν παίκτη που έχει κάνει εξαιρετική σεζόν και δεν είναι άλλος από τον Νταβίντ Σίλβα. Ο Ισπανός μέσος της Μάντσεστερ Σίτι μπορεί  να μην έχει τον αριθμό των ασίστ του Ντε Μπρόινε ή τα γκολ του Σαλάχ αλλά η ποιότητα του ξεχειλίζει και νομίζω πως δεν θα ήταν ίδιο το στυλ της Σίτι χωρις αυτόν.

Θα ήθελα ακριβώς δίπλα στο poll του england365 να ψηφίσετε ποιον θεωρείτε δικαιότερο νικητή αν υπήρχε μόνο ένα βραβείο και οι επιλογές είναι όπως βλέπετε τρεις: Οι δύο της Σίτι με τον Ντε Μπρόινε και τον Σίλβα και ως τρίτος ο Σαλάχ της Λίβερπουλ.