Η Τότεναμ ήταν... Delle-cious!

Το έκανε με δηλώσεις του πριν το ματς, το έκανε και κατά την διάρκεια αυτού! Στο 100ο του παιχνίδι στην Πρέμιερ Λιγκ, ο Ντέλε Άλι πέτυχε δύο τέρματα, έκλεισε στόματα και βοήθησε την Τότεναμ να περάσει με σκορ 3-1 επί της Τσέλσι από το «Στάμφορντ Μπριτζ», με τους Spurs να κάνουν ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο και να ανταμείβονται χάρη στον χαρισματικό 21χρονο αλλά και τον... μαέστρο Κρίστιαν Έρικσεν.



Η Τότεναμ ήταν... Delle-cious!

Βάζοντας το χέρι στο αυτί του για το χαρακτηριστικό «δεν σας ακούω» ο νεαρός Άγγλος... αποφάσισε να εμπεριστατώσει τα όσα είπε πριν λίγες ώρες σε συνέντευξη του στο «Sky Sports», πως δηλαδή δεν τον νοιάζουν αυτά που ακούει παρά μόνο αυτά που κάνει ο ίδιος στο χορτάρι.

Γιατί ήταν εκείνος που έκρινε το λονδρέζικο ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες, κάνοντάς το μέσα σε ακριβώς τέσσερα λεπτά (61:23, 65:23)! Με το σκορ στο 1-1 από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αφού ο Κρίστιαν Έρικσεν είχε ισοφαρίσει με εντυπωσιακό τρόπο στα... χασομέρια του γκολ του Αλβάρο Μοράτα με μια ακόμη κεφαλιά και τραγική έξοδο του Ούγκο Γιορίς, ο Ντέλε πήρε την κατάσταση στα χέρια του για να φτάσει τα 36 γκολ στην πρώτη του κατοστάρα στην Πρέμιερ Λιγκ.

Καταλυτικό ρόλο για την ανατροπή έπαιξε και πάλι ο Έρικσεν, που με εξαιρετική πάσα σμπαράλιασε την άμυνα των παικτών του Αντόνιο Κόντε στην φάση του 2-1, ενώ ο Δανός δημιούργησε και το άνοιγμα για τον Σον Χέουνγκ-Μιν στο 3-1. Στην συγκεκριμένη φάση ο Νοτιοκορεάτης προτίμησε να μην σπάσει την μπάλα στον Ντέλε, αλλά να σουτάρει για να δεχθεί το στοπ του Βϊλι Καμπαγιέρο, με την φάση να καταλήγει στον σκόρερ μετά την απόκρουση, ο οποίος νίκησε τον Μάρκος Αλόνσο στην μονομαχία και πέτυχε ένα εύκολο αλλά πολύ καθοριστικό γκολ.

Από εκείνο το σημείο και μετά η Τσέλσι προσπάθησε να ασκήσει όση περισσότερη πίεση μπορούσε, το πέτυχε έως ένα σημείο, αλλά το σύνολο του Μαουρίσιο Ποτσετίνο δεν έδειχνε διατεθειμένο να... ξανά βουλιάξει ένα παιχνίδι απέναντι στους «μπλε».

Ο χρόνος κύλησε χωρίς να αλλάξει κάτι, πέραν της βαθμολογίας του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο, που βρίσκει την Τσέλσι οκτώ βαθμούς πίσω από την τέταρτη θέση και το Champions League. Όσον αφορά την Τότεναμ, είναι δύο βαθμούς πίσω από την Λίβερπουλ έχοντας και ένα ματς λιγότερο.

Στα αξιοσημείτα του αγώνα, εκτός του ότι αποτέλεσε την πρώτη φορά που η Τσέλσι χάνει εντός έδρας από την Τότεναμ στην Πρέμιερ Λιγκ με την μορφή που την ξέρουμε τις τελευταίες δεκαετίες, ήταν και η επιστροφή του Χάρι Κέιν στην δράση μετά τον τραυματισμό του, περνώντας ως αλλαγή για περίπου ένα 20λεπτο.

Οι συνθέσεις:

Τσέλσι: Καμπαγιέρο, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Ρούντιγκερ, Μόουζες (81’ Ζιρού), Καντέ, Σεσκ, Αλόνσο (83’ Έμερσον), Γουίλιαν, Αζάρ, Μοράτα (88’ Χάντσον-Οντόι)

Τότεναμ: Γιορίς, Τρίπιερ, Σάντσες, Βερτόνχεν, Ντέιβις, Ντάιερ, Ντεμπελέ, Λαμέλα, Ντέλε, Έρικσεν, Σον