Ξύπνησαν «σφυριά» και… Αλέξις

Με σκορ 3-0 κατατρόπωσε η Γουέστ Χαμ τη Σαουθάμπτον στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου για την 32η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, παίρνοντας μεγάλη βαθμολογική ανάσα εν όψει της συνέχειας. Νίκη και για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία υπέταξε με 2-0 τη Σουόνσι στο «Ολντ Τράφορντ», σε μια αναμέτρηση που ο Αλέξις Σάντσες σκόραρε και «σέρβιρε» στον Ρομέλου Λουκάκου το 100ο γκολ του Βέλγου στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ.



Ξύπνησαν «σφυριά» και… Αλέξις

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Σουόνσι  2-0

Ο Ζοσέ Μουρίνιο συνέχισε την παράδοση που τον θέλει να μην έχει ηττηθεί ποτέ από τη Σουόνσι σε αναμέτρηση για την Πρέμιερ Λιγκ. Ο Πορτογάλος τεχνικός μετρά πλέον 8 νίκες και 2 ισοπαλίες ενώ οι «κύκνοι» συνέχισαν για Πέμπτη διαδοχική αγωνιστική αγνοώντας του τρεις βαθμούς της νίκης.

Ο Ρομέλου Λουκάκου άνοιξε το σκορ στο 5ο μόλις λεπτό με το 100ο του τέρμα στο αγγλικό πρωτάθλημα ενώ το δεύτερο γκολ σημείωσε στο 20ο ο Αλέξις Σάντσες, ο οποίος «σέρβιρε» και το πρώτο στον Βέλγο συμπαίκτη του συμπληρώνοντας 11 ματς στην Πρέμιερ Λιγκ στα οποία αποχώρησε από το γήπεδο με γκολ και ασίστ.

Γουέστ Μπρομ-Μπέρνλι 1-2

Οκτώ συνεχόμενες ήττες μετρά πλέον η ουραγός Γουέστ Μπρομ, η οποία δείχνει να μην διαθέτει τα ψυχικά αποθέματα για να παλέψει για τη σωτηρία της, παραμένοντας στους 20 βαθμούς μετά από 32 «στροφές». Η Μπέρνλι κερδίζει τους «baggies» για πρώτη φορά μετά το Μάρτιο του 1970, με τον Μπαρνς να σημειώνει ένα εντυπωσιακό γκολ στο 22ο λεπτό με εναέριο γυριστό σουτ και τον Κρις Γουντ να δίνει προβάδισμα δύο τερμάτων στο 73’. Για την ομάδα του Πάρντιου μείωσε ο Ροντόν στο 84ο λεπτό.

Γουέστ Χαμ-Σαουθάμπτον 3-0

Νίκη-ηρεμιστικό σημείωσε η Γουέστ Χαμ, η οποία προερχόταν από τρεις σερί ήττες ενώ η Σαουθάμπτον παραμένει στις δύο συνολικά φετινές της εκτός έδρας νίκες στο ντεμπούτο του Μαρκ Χιούζ στον πάγκο της σε αναμέτρηση για την Πρέμιερ Λιγκ. Ο Ζοάο Μάριο πέτυχε το πρώτο του τέρμα με τα «σφυριά» στο 13ο λεπτό, για να ακολουθήσουν άλλα δύο από τον Μάρκο Αρναούτοβιτς (17’+45+4’). Πρόκειται μάλιστα για την πρώτη φορά που οι γηπεδούχοι πετυχαίνουν τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο μετά το Σεπτέμβριο του 2012 που κατάφεραν κάτι αντίστοιχο απέναντι στη Φούλαμ.

Γουότφορντ-Μπόρνμουθ 2-2

Πρώτοι χαμένοι βαθμοί για τον Χάβι Γκράθια στο «Βίκαρεϊτζ Ρόουντ», αφού ο Ισπανός τεχνικός δεν κατάφερε να διατηρήσει το σερί των τριών διαδοχικών νικών. Το σκορ άνοιξε ο Κίκο στο 13ο λεπτό, τα «κεράσια» ισοφάρισαν με εύστοχη εκτέλεση του Κινγκ στο 43’. Ο Περέιρα έδωσε ξανά το προβάδισμα στις «σφήκες» στο 49’, όμως ο Ζερμέν Ντεφό ήταν αυτός που «μίλησε» τελευταίος στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Μπράιτον-Λέστερ 0-2

Τέλος στο σερί των τριών συνεχόμενων εντός έδρας νικών της Μπράιτον έβαλε η Λέστερ, η οποία δραπέτευσε από το «Amex» με το γκολ του Ιμπόρα στο 83ο λεπτό και άλλο ένα του Τζέιμι Βάρντι στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων. Η ομάδα του Κρις Χιούτον απώλεσε μεγάλη ευκαιρία να πάρει κεφάλι στο σκορ στο 77ο λεπτό, όταν ο Μάρεϊ δεν κατάφερε να σκοράρει από τα 11 μέτρα. Με δέκα παίκτες έμειναν οι «αλεπούδες» τρία λεπτά πριν το τέλος λόγω αποβολής του Εντιντί με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Νιούκαστλ-Χάντερσφιλντ 1-0

Χωρίς γκολ για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι παρέμεινε η Χάντερσφιλντ ενώ ντεμπούτο με τη φανέλα της Νιούκαστλ πραγματοποίησε ο Σλιμανί, ο οποίος αποκτήθηκε τον Ιανουάριο υπό τη μορφή δανεισμού από τη Λέστερ και έμενε έως σήμερα στα… πιτς λόγω προβλήματος τραυματισμού στο μηρό. Το γκολ που έκρινε τη συνάντηση πέτυχε ο Πέρεθ δέκα λεπτά πριν τη συμπλήρωση της κανονικής διάρκειας.