Λίνγκαρντ και… νοκ-άουτ οι «οράνιε»!

Με τον Τζέσι Λίνγκαρντ να σημειώνει το πρώτο του γκολ- έστω και ανεπίσημο- με τη φανέλα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, η εθνική Αγγλίας επικράτησε εκτός έδρας της Ολλανδίας με σκορ 1-0 και φάνηκε σε καλό δρόμο ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου.  



Λίνγκαρντ και… νοκ-άουτ οι «οράνιε»!

Μέτριο πρώτο ημίχρονο από τις δύο ομάδες, «ανέβασαν» στροφές στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι που προηγήθηκαν στο 59' με το άψογο τελείωμα του μεσοεπιθετικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ νωρίτερα είχαν διαμαρτυρηθεί για πέναλτι που δεν τους δόθηκε. Τραυματίας αποχώρησε στο 10' ο Γκόμες.

Προσπάθησαν να αντιδράσουν οι Ολλανδοί, όμως οι ποδοσφαιριστές του Σάουθγκεϊτ δεν τους άφησαν περιθώρια.

Tο επόμενο φιλικό τεστ της Αγγλίας έχει οριστεί για την ερχόμενη Τρίτη (27/3) κόντρα στην Ιταλία.

Το ματς:

Μέτριο το πρώτο ημίχρονο για τις δύο ομάδες, με την Αγγλία να ανεβάζει σταδιακά στροφές και να πιέζει από το 30' και μετά. Η αλήθεια είναι πως καμία δεν φόρτσαρε. Ο ρυθμός ήταν στα… down του στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και οι ευκαιρίες λιγοστές.

Τα «τρία λιοντάρια» κυκλοφορούσαν καλά την μπάλα, είχαν υπομονή, αλλά όχι και τον κατάλληλο άνθρωπο να τροφοδοτήσει στην επίθεση τους Στέρλινγκ και Ράσφορντ. Αμυντικά και παρά το γεγονός ότι ο Σάουθγκεϊτ ξεκίνησε βασικούς τέσσερις ακραίους μπακ, συν τον Στόουνς (ο Γουόκερ έπαιξε δίπλα του στο κέντρο της άμυνας), δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες, με εξαίρεση μια στιγμή επιπολαιότητας του Πίκφορντ που έδωσε την ευκαιρία στο Ντοστ να απειλήσει.

Σαφώς πιο «ζωντανό» το δεύτερο ημίχρονο κυρίως από πλευράς Αγγλίας, η οποία επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο με περισσότερη αποφασιστικότητα. Στο 52' διαμαρτυρήθηκε σωστά για πέναλτι στον Ράσφορντ που ποτέ δεν δόθηκε, ενώ λίγο αργότερα- στο 59'- πήρε αυτό που άξιζε με το γκολ του Λίνγκαρντ!

Αυτόματα η αυτοπεποίθηση των παικτών του Σάουθγκεϊτ… εκτοξεύθηκε, τη στιγμή που οι οπαδοί άρχισαν επίσης να «ανεβαίνουν» από την πειστική εικόνα της ομάδας. Οι Ολλανδοί προσπάθησαν να απαντήσουν, αλλά μάταια… Από το 75' και μετά τα «τρία λιοντάρια» έλεγξαν πλήρως το παιχνίδι και τελικά πανηγύρισαν μια… τονωτική νίκη!

 

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολλανδία: Ζετ, Ντε Λιγκτ, Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Χάτεμπορ, Βαϊνάλντουμ, Στρόυτμαν, Φαν Άανχολτ, Πρόμς, Μέμφις, Ντοστ

Αγγλία: Πίκφορντ, Τρίπιερ, Γκόμες (10' Μαγκουάιρ/ 89' Ντάιερ), Στόουνς, Ρόουζ (71' Γιανγκ), Γουόκερ, Τσάμπερλεϊν, Χέντερσον, Λίνγκαρντ (69' Γουέλμπεκ), Στέρλινγκ (69' Άλι), Ράσφορντ (68' Βάρντι)