Λέστερ-Τσέλσι 1-1 (Παράταση)

Παράταση στην αγωνία έδωσε το ενενηντάλεπτο της αναμέτρησης του «Κινγκ Πάουερ Στέιντιουμ» ανάμεσα στις Λέστερ και Τσέλσι, οι οποίες αναδείχτηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1 και θα χρειαστεί το επιπλέον μισάωρο για να ξεκαθαρίσει το ποια από τις δύο ομάδες θα ακολουθήσει τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τότεναμ και Σαουθάμπτον στα ημιτελικά του «FA Cup».



Λέστερ-Τσέλσι 1-1 (Παράταση)

Το ματς:

Οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν αρκετά επιφυλακτικές και οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ήταν μέχρι το 42ο λεπτό σποραδικές, με τους γηπεδούχους να είναι αυτοί που προσπάθησαν σε δύο τρεις περιπτώσεις να φανούν απειλητικοί. Στο 3ομόλις λεπτό ένα βολέ του Ολμπράιτον πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Καμπαγιέρο, ο οποίος χρειάστηκε να επέμβει και σε κάποια μακρινά σουτ, όπως αυτό που επιχείρησε ο Εντιντί στο 20ο λεπτό. Η πρώτη φάση που έβγαλε η Τσέλσι ήρθε στο 28ο λεπτό, αλλά το πλασέ του Μοράτα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Τρία λεπτά πριν την ανάπαυλα ωστόσο ο Γουίλιαν έτρεξε με την μπάλα στην αντεπίθεση, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Ισπανό επιθετικό και αυτός με εξαιρετικό πλασέ άνοιξε το σκορ για το 1-0.

Στο δεύτερο μέρος η Λέστερ εισήλθε στο γήπεδο με στόχο την ισοφάριση. Στο 52’ ο Βάρντι έφτασε κοντά αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε κατέληξε απελπιστικά άουτ. Στο 75ο λεπτό ωστόσο ο Άγγλος επιθετικός έφερε να φέρει το ματς στα ίσια, αν και χρειάστηκαν τέσσερις συνολικά προσπάθειες από τον ίδιο και τον Ιμπόρα για να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα… Η Τσέλσι βρήκε την ευκαιρία να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ τρία λεπτά πριν το τέλος αλλά ο Κάσπερ Σμάιχελ σταμάτησε την προσπάθεια του Μοράτα, ο οποίος γύρισε και πλάσαρε προς την εστία.Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης και οι αποδοκιμασίες από μερίδα οπαδών της Λέστερ στο πρόσωπο του πρώην παίκτη των «αλεπούδων» και νυν των «μπλε» Ενγκολό Καντέ, κάθε φορά που ο τελευταίος ερχόταν σε επαφή με την μπάλα.

Οι συνθέσεις:

Λέστερ: Σμάιχελ, Σίμπσον, Μόργκαν, Μαγκουάιρ, Τσίλγουελ, Ντιντί, Ιμπόρα, Μάχρεζ, Ολμπράιτον, Ιενάτσο (68’ Οκαζάκι), Βάρντι

Τσέλσι: Καμπαγιέρο, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Ρούντιγκερ, Μόουζες, Μπακαγιόκο (46’ Φάμπρεγας), Καντέ, Αλόνσο, Γουίλιαν, Μοράτα, Αζάρ