Λέστερ-Τσέλσι 0-1 (Ημίχρονο)

Με το γκολ του Άλβαρο Μοράτα στο 42ο λεπτό της συνάντησης του «King Power Stadium» προηγείται η Τσέλσι της Λέστερ με τη συμπλήρωση των πρώτων 45 λεπτών για τον προημιτελικό που θα δώσει το τελευταίο εισιτήριο για την τετράδα του FA Cup.



Λέστερ-Τσέλσι 0-1 (Ημίχρονο)

Οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν αρκετά επιφυλακτικές και οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ήταν μέχρι το 42ο λεπτό σποραδικές, με τους γηπεδούχους να είναι αυτοί που προσπάθησαν σε δύο τρεις περιπτώσεις να φανούν απειλητικοί. Στο 3ο μόλις λεπτό ένα βολέ του Ολμπράιτον πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Καμπαγιέρο, ο οποίος χρειάστηκε να επέμβει και σε κάποια μακρινά σουτ, όπως αυτό που επιχείρησε ο Εντιντί στο 20ο λεπτό.

Η πρώτη φάση που έβγαλε η Τσέλσι ήρθε στο 28ο λεπτό, αλλά το πλασέ του Μοράτα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Τρία λεπτά πριν την ανάπαυλα ωστόσο ο Γουίλιαν έτρεξε με την μπάλα στην αντεπίθεση, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Ισπανό επιθετικό και αυτός με εξαιρετικό πλασέ άνοιξε το σκορ για το 1-0. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Μοράτα μετά απο 13 «στείρα» ματς, αφού η τελευταία φορά που ο ίδιος πανηγύρισε την επίτευξη ενός τέρματος ήταν το Δεκέμβριο απέναντι στην Μπράιτον. Στα αξιοσημείωτα και οι αποδοκιμασίες από μερίδα οπαδών της Λέστερ στο πρόσωπο του πρώην παίκτη των «αλεπούδων» και νυν των «μπλε», Ενγκολό Καντέ.

Οι συνθέσεις:

Λέστερ: Σμάιχελ, Σίμπσον, Μόργκαν, Μαγκουάιρ, Τσίλγουελ, Ντιντί, Ιμπόρα, Μάχρεζ, Ολμπράιτον, Ιενάτσο, Βάρντι

Τσέλσι: Καμπαγιέρο, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Ρούντιγκερ, Μόουζες, Μπακαγιόκο, Καντέ, Αλόνσο, Γουίλιαν, Μοράτα, Αζάρ