Πάλεψε η Γουίγκαν, αλλά ο Χιουζ πήρε την πρώτη νίκη

Στο ντεμπούτο του Μαρκ Χιουζ στον πάγκο της Σαουθάμπτον η Γουίγκαν έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να προκριθεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας, αλλά μετά την μεγάλη έκπληξη απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι η ομάδα της League One ηττήθηκε με σκορ 2-0 και αποχαιρέτησε την αρχαιότερη ποδοσφαιρική διοργάνωση.



Πάλεψε η Γουίγκαν, αλλά ο Χιουζ πήρε την πρώτη νίκη

Οι «latics» μόνο φοβισμένοι δεν μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και βλέποντας τους αντιπάλους τους αρκετά νωθρούς προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν καταστάσεις και να σκοράρουν το πρώτο και πολύ σημαντικό γκολ.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε μιας και όλες τις οι καλές στιγμές κατέληξαν εκτός εστίας, με αποκορύφωμα αυτή του Σεγενί Ντάνκλι στα μισά του πρώτου μέρους που δεν κατάφερε να βρει τέρμα σε μοναδικό τετ-α-τετ.

Στο δεύτερο μέρος η Σαουθάμπτον ήταν πολύ πιο καλή από το πρώτο και θα μπορούσε να βρεθεί μπροστά στο σκορ νωρίς μετά την επιστροφή των ομάδων από τα αποδυτήρια, αλλά ομοίως με τον Ντάνκλι στο πρώτο μέρος, ο Μανόλο Γκαμπιαντίνι αστόχησε στην ίδια εστία σε επίσης ανεπανάληπτη ευκαιρία. Σύντομα ωστόσο η Γουίγκαν ανέβηκε και πάλι στο γήπεδο και έμοιαζε μέχρι ένα σημείο αυτή που θα έκανε το 1-0, για να έρθει ο Πιερ Εμίλ Χόιμπγιεργκ μετά από γέμισμα σε στημένο του Ντούσαν Τάντιτς και κόντρα στην ροή του ματς (62’) να είναι αυτός που θα το κρίνει.

Απογοητεύτηκαν οι γηπεδούχοι και το πλήρωσαν με αβίαστα λάθη, όπως το πέναλτι που παραχώρησαν στο 70’, με τον τερματοφύλακά τους να κάνει εντυπωσιακή απόκρουση και να τους κρατάει στον αγώνα. Όλα αυτά για να φτάσουμε στις καθυστερήσεις και το τελικό 2-0 από τον Σέντρικ Σοάρες, που με ωραία ενέργεια σφράγισε το εισιτήριο για το «Γουέμπλεϊ».

Μένει τώρα να φανεί εάν ο Χιουζ, που γύρισε την ομάδα του στο κλασσικό 4-4-2 καταφέρει να την κρατήσει στην Πρέμιερ Λιγκ, ή αν σε ένα παράξενο παιχνίδι της μοίρας υποβιβαστεί από αυτήν έχοντας κατακτήσει το Κύπελλο Αγγλίας και παίζοντας στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν, όπως έγινε το 2012-13 στην σημερινή του αντίπαλο.