Εφτά ματς για να γίνει ο... απόλυτος Αφρικανός σκόρερ!

Στον αστερισμό του... Μοχάμεντ Σαλάχ ολόκληρη η ποδοσφαιρική Αγγλία. Ο Κλοπ τον συγκρίνει με τον Μέσι, ο Τζέραρντ έκανε λόγο για την έναρξη μιας σπουδαίας εποχής και ο Αιγύπτιος σούπερ σταρ, μετά το 4x4 σε τελικές προσπάθειες/γκολ με τη Γουότφορντ και έχει ακόμα εφτά ματς για να γίνει ο απόλυτος Αφρικανός σκόρερ στην Πρέμιερ Λιγκ.  



Εφτά ματς για να γίνει ο... απόλυτος Αφρικανός σκόρερ!

Ο Σαλάχ έκανε... παπάδες απέναντι στους «hornets», το απόγευμα του Σαββάτου, κάνοντας τους οπαδούς της Λίβερπουλ να σταματήσουν να σκέφτονται το τσουχτερό κρύο και το χιόνι στις εξέδρες του «Άνφιλντ», απολαμβάνοντας στο έπακρο ακόμα μια εκπληκτική «παράσταση» από το νέο αστέρι της ομάδας τους.

Με τέσσερα γκολ και μια ασίστ στον Ρομπέρτο Φιρμίνο, ο Σαλάχ είχε συμμετοχή σε όλα τα γκολ των «κόκκινων» του Μέρσεϊσαϊντ κόντρα στο σύνολο του Χάβι Γκράθια, φτάνοντας στα 28 τέρματα στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ, στο +4 από συναδέλφους του όπως οι Μέσι, Ιμόμπιλε, Κέιν και Καβάνι, ενώ, στα 23 γκολ τη δεδομένη χρονική στιγμή βρίσκεται ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Έχοντας κοστίσει 40 εκατ.λίρες, που σημαίνει ότι ήταν φθηνότερος κατά 10 εκατομμύρια από τον Λακαζέτ, κατά 20 εκατομμύρια από τον Μοράτα και κατά 42 εκατομμύρια από τον Ρομέλου Λουκάκου, ο Μοχάμεντ Σαλάχ με τις μαγικές του στιγμές, έχει κάνει ολόκληρο το Μέρσεϊσαϊντ και την ποδοσφαιρική Ευρώπη να παραμιλούν.

Παρέα με τον Ρομπέρτο Φιρμίνο, έχουν ξεπεράσει πλέον το δίδυμο των Μοράτα – Αθπιλικουέτα που είχε ξεκινήσει εκπληκτικά στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Ο Βραζιλιάνος και ο Αιγύπτιος της Λίβερπουλ, έχουν προσφέρει 7 γκολ στην ομάδα του Κλοπ από μεταξύ τους συνεργασίες, με τον «Φαραώ» να έχει σερβίρει 4 τέρματα στον Φιρμίνο και τον τελευταίο να του έχει... επιστρέψει τα 3.

Τα 36 γκολ του Σαλάχ σε όλες τις διοργανώσεις στην πρώτη του χρονιά με την κόκκινη φανέλα, είναι η κορυφαία επίδοση στην οποία έχει φτάσει κανείς για το ιστορικό κλαμπ, στην πρώτη σεζόν της παρουσίας του στο ρόστερ. Πριν από εκείνον, είχε σταματήσει στα 33 ο Φερνάντο Τόρες, την ποδοσφαιρική χρονιά 2007-2008.

Απομένουν ακόμα εφτά παιχνίδια για την ολοκλήρωση του τρέχοντος πρωταθλήματος της Πρέμιερ Λιγκ και ο απόλυτος πρωταγωνιστής της Λίβερπουλ απέχει μόλις ένα γκολ από την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών από Αφρικανό ποδοσφαιριστή στην αγγλική λίγκα! Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, ο θρύλος της Τσέλσι, είχε φτάσει στα 29 στο πρωτάθλημα τη σεζόν 2009-2010 και ο Σαλάχ πορεύεται... πρόσω ολοταχώς για να το ξεπεράσει κι αυτό!

«Δεν του αρέσει που αρχίζουν και τον συγκρίνουν με τον Μέσι, αλλά πραγματικά, από την εποχή του Μαραντόνα είχα να δω ποδοσφαιριστή με τέτοια επιρροή στην ομάδα και τα αποτελέσματά της» ανέφερε ο Γιούργκεν Κλοπ, ενώ, ο Στίβεν Τζέραρντ από τη θέση του τηλεσχολιαστή πλέον, έκανε λόγο για το ξεκίνημα κάτι πολύ σπουδαίου, όσον αφορά στον ποδοσφαιριστή ατομικά αλλά και τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ.

Ο Σαλάχ , κόντρα σε όλα αυτά, παραμένει ταπεινός, προτιμά να πλέκει το εγκώμιο των συμπαικτών του κι όχι να μιλάει για τον εαυτό του στα flash interviews μετά τα παιχνίδια αλλά και στις βραβεύσεις από τα βραβεία που λαμβάνει – και ήταν αρκετά τη φετινή σεζόν – ενώ έφτασε σε σημείο να ζητήσει και συγγνώμη από τον Ορέστη Καρνέζη μετά τη λήξη της αναμέτρησης με τη Γουότφορντ, για τα τέσσερα γκολ που πέτυχε εις βάρος του!

Και τα παραπάνω, προστίθενται απλά στη γενικότερη εξαιρετική εικόνα που έχει χτίσει, φροντίζοντας και για την πατρίδα του με συνεχή οικονομική βοήθεια και φιλανθρωπικές ενέργειες για τις οποίες δεν νοιάζεται να βγουν στο φως της δημοσιότητας, αρκεί εκείνος να βοηθήσει τους συνανθρώπους του. 

Εκείνοι, πίνουν νερό στ' όνομά του. Πλέον, το κάνουν και στο Λίβερπουλ...