Σαλάχ... «on fire»!

Ασταμάτητος. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ έχει βαλθεί να «σπάσει» κάθε κοντέρ σκοραρίσματος, πραγματοποιώντας ακόμη μια εξαιρετική εμφάνιση, πετυχαίνοντας αξιοζήλευτα ρεκόρ. Η εφετινή χρονιά του Αιγύπτιου στη Λίβερπουλ είναι οσκαρική, «φλερτάροντας» πλέον με το Χρυσό Παπούτσι.  



Σαλάχ... «on fire»!

Τι κι'αν χιόνιζε στο Άνφιλντ, ο Σαλάχ ήταν καυτός, κάνοντας το απόγευμα του Κλοπ ιδιαίτερα εύκολο, στο 5-0 της Λιβερπουλ επί της Γουότφορντ. Ο 25χρονος ήταν πυρ και μανία με τα αντίπαλα δίχτυα και με τέσσερα προσωπικά του γκολ, θύμισε εποχές Λουίζ Σουάρες στους «κόκκινους». Τότε που ο Ουρουγουανός είχε σκοράρει τέσσερις φορές σε ένα παιχνίδι, το Δεκέμβριο του 2013 στο 5-1 με αντίπαλο τη Νόριτς

Μάλιστα, τα γκολ προήλθαν από ισάριθμες προσπάθειες με σουτ προς την εστία, στατιστικό εντυπωσιακό, που έχει να καταγραφεί από τον Απρίλιο του 2009 και τον Ρώσο Αντρέι Αρσάβιν, στο ντεμπούτο του φορώντας τη φανέλα της Άρσεναλ, έχοντας ως αντίπαλο τη Λίβερπουλ σε ένα ματς που έληξε 4-4. 

Παράλληλα, ο Σαλάχ έφτασε τα 36 γκολ συνολικά μέσα στη σεζόν, σε όλες τις διοργανώσεις και έγινε ο κορυφαίος σκόρερ της Λίβερπουλ, που το κατορθώνει ως «πρωτοεμφανιζόμενος» στο Νησί. Γεγονός που «αναγκάζει» τον Φερνάντο Τόρες με τα 33 γκολ, την περίοδο 2007-2008, να «βλέπει» ήδη την πλάτη του.Επομενος στόχος τα 40 γκολ που δεν έχει σημειώσει κανεις στην Αγγλία από τον Κριστιάνο Ροναλντο το 2008 και με τη φανελα της Λίβερπουλ από τον Ίαν Ρας το 1987. 

Τα επιτεύγματα του πιο φορμαρισμένου επιθετικού στην Ευρώπη όμως, δεν σταματούν εκεί, αφού αναδεικνύει και την εθνικότητά του. Έγινε ο πρώτος Αφρικανός παίκτης που βρίσκει δίχτυα τέσσερις φορές στην Πρέμιερ Λιγκ και ο πρώτος Αιγύπτιος που πετυχαίνει χατ-τρικ στην ιστορία της κατηγορίας.

Ο παίκτης των «κόκκινων» συμβάλλει τα μέγιστα στο σύλλογο, αφού η εφετινή Λίβερπουλ μοιάζει σαν θηρίο στο κλουβί, όταν «ξεχυθεί» στην επίθεση. Η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ δεν λυπάται τους αντιπάλους της, με την «πεντάρα» να της έχει γίνει... γλυκιά συνήθεια. Πόρτο, Σουόνσι και Μπράιτον είχαν την ίδια τύχη με τη Γουότφορντ, ενώ οι Σπαρτάκ Μόσχας και Μάριμπορ είχαν χειρότερη μοίρα, αφού  «φιλοδορήθηκαν» με επτά γκολ.

Ο Σαλάχ «πετάει» φωτιές, υποχρεώνοντας τις στατιστικές υπηρεσίες να «ψάχνονται» διαρκώς για τα κατορθώματά του. Ο 25χρονος φορ μοιάζει ασυγκράτητος και ασυμβίβαστος και ουδείς είναι σε θέση να προβλέψει τι άλλο επιφυλάσσει μέχρι το τέλος της χρονιάς. Με το επικείμενο Μουντιάλ να πλησιάζει, κάνει την καλύτερη πρόβα «τζενεράλε» και τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο «εκτοξεύονται» από αγωνιστική σε αγωνιστική.

Έλενα Χαριτάκη