Μίλαν… όπως με Θέλτα το 2004! (video)

Ας μη τα ισοπεδώνουμε όλα! Η φετινή σεζόν μπορεί να μην είναι… ονειρική για την Άρσεναλ, όμως μέσα στη γενικότερη απογοήτευση που υπάρχει, διαφαίνονται και ορισμένα… θετικά στοιχεία! Όπως για παράδειγμα οι δύο νίκες επί της Μίλαν στο Γιουρόπα Λιγκ που γύρισε τους φίλους των «κανονιέρηδων» 14 χρόνια πριν!  



Μίλαν… όπως με Θέλτα το 2004! (video)

Για να μην μακρηγορούμε. Η Άρσεναλ αδυνατούσε, μέχρι χθες, να πανηγυρίσει δύο νίκες σε νοκ- άουτ φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης από το μακρινό 2004! Η τελευταία φορά που είχε επικρατήσει μέσα/έξω μίας αντιπάλου ήταν για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Θέλτα. Πρώτο ματς στην Ισπανία με νίκη 3-2, δεύτερο ματς στο Λονδίνο και «καθαρή» επικράτησε με σκορ 2-0!

Έκτοτε πέρασαν 14 χρόνια που οι «κανονιέρηδες» αγνοούσαν τις… back to back νίκες σε μια νοκ-άουτ φάση! Η παράδοση αυτή δεν καταρρίφθηκε ούτε στην καλύτερη πορεία τους στο Τσάμπιονς Λιγκ (2006 έφτασαν τελικό) και εν τέλει χρειάστηκε να φτάσουμε στο σήμερα- και εν μέσω αγωνιστικής κρίσης- για να γελάσει το χειλάκι των οπαδών δύο φορές! Και κόντρα σε ποιον αντίπαλο… Τη Μίλαν!

Aς θυμηθούμε τα γκολ από τις δύο αναμετρήσεις με τη Θέλτα το 2004: