Σε... μόνιμη κόντρα με τη μοίρα του

Ο Τζακ Γουίλσιρ κλήθηκε στην εθνική ομάδα της Αγγλίας για πρώτη φορά έπειτα από περίπου δύο χρόνια και το england365.gr γράφει για την απόφαση του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ που έχει ορθά ποδοσφαιρικά κριτήρια για έναν παίκτη που παλεύει να δείξει στη μοίρα του ότι πρέπει να... αλλάξει ρότα.  



Σε... μόνιμη κόντρα με τη μοίρα του

Ο ντροπιαστικός αποκλεισμός από την Ισλανδία, στους «16» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξήχθη το 2016 στα γήπεδα της Γαλλίας, ήταν η τελευταία εμφάνιση του Γουίλσιρ με τη φανέλα με το αγγλικό εθνόσημο, πριν από αυτές που αναμένεται να σημειωθούν στα φιλικά παιχνίδια με τις Ολλανδία και Ιταλία, σε Άμστερνταμ και Λονδίνο, αργότερα μέσα στον τρέχον μήνα.

Ο Γουίλσιρ, προσπάθησε μέσω του δανεισμού του στη Μπόρνμουθ, την αγωνιστική περίοδο 2016-2017 να δείξει αρχικά στον Αρσέν Βενγκέρ ότι καλά θα κάνει να τον υπολογίζει και να τον επαναφέρει στην Άρσεναλ, αλλά από την άλλη προσπάθησε να στείλει μηνύματα και στο πεπρωμένο του, το οποίο τον έχει ταλαιπωρήσει τρομερά στα χρόνια της παρουσίας του στα γήπεδα. 

Όντας μόλις 26 ετών και έχοντας καταθέσει ορισμένα διαπιστευτήρια της ποιότητας και της ουσίας που μπορεί να προσφέρει στην ομάδα του όταν βρεθεί στο πικ της απόδοσής του, ο Τζακ Γουίλσιρ κάνει φέτος μια από τις πολλές... νέες προσπάθειες να ξαναβρεί τον εαυτό του και προς το παρόν το πετυχαίνει.

Ο Αρσέν Βενγκέρ παραμονές του επαναληπτικού με τη Μίλαν στους «16» του Europa League ανέφερε ότι η Άρσεναλ πρόσφερε στον διεθνή χαφ νέο συμβόλαιο συνεργασίας, με τον αποδέκτη της προσφοράς να μην έχει δώσει ακόμα την απάντησή του, ενώ, ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έκανε λόγο για «αδιαμφισβήτητο ταλέντο, όμως έπρεπε να δω ότι παίρνει κανονικό χρόνο συμμετοχής, με συνέπεια και ότι μπορεί να βγάλει στο χορτάρι την ποιότητα και την τεχνική ικανότητα που τον διακρίνει».

Το τρέχον έτος, είναι αυτό κατά το οποίο ο Γουίλσιρ συμπληρώνει μια 10ετία στην πρώτη ομάδα της Άρσεναλ, έχοντας γίνει ο νεότερος που πραγματοποιεί ντεμπούτο στο ανώτατο επίπεδο με τη φανέλα του κλαμπ, σε ηλικία 16 ετών και 256 ημερών, πίσω στο 2008. Από τότε μέχρι και και αυτή τη στιγμή, έχει απουσιάσει από την αγωνιστική δράση 1,013 ημέρες (!), κάτι που ερμηνεύεται σε κάτι λιγότερο από τρία χρόνια! 

Τελευταίο «χτύπημα» της μοίρας που συνεχώς τον κυνηγάει και την οποία ο Άγγλος συνεχώς επιδιώκει να κλωτσήσει μακριά και να πάρει ανάσα, ήρθε τον Απρίλη του 2017, όταν χρειάστηκε να χάσει ξανά μεγάλο κομμάτι δράσης, μέχρι και τον Αύγουστο του ίδιου έτους, μετρώντας 112 ημέρες στα πιτς.

Η επιχείρηση ανάκτησης της τυφλής εμπιστοσύνης του Βενγκέρ δεν ήταν καθόλου εύκολη και ο 26χρονος χαφ πέρασε αρκετές στιγμές εκνευρισμού και απορίας με τις επιλογές του Αλσατού κόουτς, ο οποίος χρειαζόταν το κάτι παραπάνω κάθε φορά που ο ποδοσφαιριστής έδειχνε όντως ότι άξιζε να βρίσκεται στα αρχικά του πλάνα. Ο στόχος του επετεύχθη, κέρδισε την πρόταση που τόσο πολύ περίμενε όλο αυτό το διάστημα από τη διοίκηση των «κανονιέρηδων» για να παραμείνει στο «Έμιρεϊτς» και μετά το φετινό καλοκαίρι, αλλά παίρνει ακόμα την απόφασή του. 

Το μομέντουμ, τον συμπεριέλαβε και στην αποστολή της εθνικής ομάδας της Αγγλίας για τα φιλικά με τις Ολλανδία και Ιταλία στο πλαίσιο της προετοιμασίας ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας, το προσεχές καλοκαίρι, με τον Τζακ Γουίλσιρ να έχει 17 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, με την αμέσως προηγούμενη καλύτερη επίδοσή του σε παιχνίδια στην Πρέμιερ Λιγκ με την Άρσεναλ να είναι εκείνη των 24 εμφανίσεων τη σεζόν 2013-2014!

Το μήνυμα πως «όταν τα πράγματα ζορίζουν, εσύ οφείλεις να είσαι ακόμα πιο ζόρικος για να τα βγάλεις πέρα», που ανάρτησε στα social media πριν από λίγο καιρό, φανερώνουν και την ψυχοσύνθεσή του σε αυτή την – κατά τα φαινόμενα – καθοριστική αγωνιστική περίοδο για την παρουσία του στον λονδρέζικο σύλλογο και ίσως και στα «τρία λιοντάρια». Είναι – ακόμα μια – χρονιά επανεμφάνισής του και προσπαθεί να τη ζήσει στο ακέραιο, διεκδικώντας ό,τι του αναλογεί ως επαγγελματία.

Βλέποντας κανείς τις αναρτήσεις του στις Σελίδες Κοινωνικής Δικτύωσης και ο τρόπος με τον οποίο προσπαθεί να επικοινωνεί με τον κόσμο της Άρσεναλ βγάζοντας προς τα έξω έναν πολύ πιο ώριμο εαυτό με ηγετικά χαρακτηριστικά, είναι ακόμα μια ένδειξη της αλλαγής του χαρακτήρα του και του... μυαλού του, που έπρεπε να πήξει κάποια στιγμή και πιθανότατα, πλέον συμβαίνει αυτό. 

Βγήκε μπροστά στις πολύ δύσκολες μέρες των δύο συνεχόμενων κακών αποτελεσμάτων στα ματς με τη Μάντσεστερ Σίτι, στον τελικό του Λιγκ Καπ και το πρωτάθλημα, έγραψε λίγο μετά και τη «στραβή» από τη Μπράιτον παραδεχόμενος πως η Άρσεναλ διανύει μια κάκιστη περίοδο, όμως βγάζει πείσμα και σοβαρότητα. «Ώρα να δείξουμε ότι έχουμε... καρύδια» ήταν το σχόλιό του πριν από το πρώτο παιχνίδι με τη Μίλαν στους «16» του Europa League όπου ήρθε μια εξαιρετική αντίδραση από το σύνολο του Βενγκέρ και λίγες ώρες πριν από την οριστικοποίηση της πρόκρισης εις βάρος των «ροσονέρι», έμαθε πως έχει πείσει και τον Σάουθγκεϊτ.

Το ημερολόγιο δείχνει μέσα Μαρτίου, το Μουντιάλ έρχεται τον Ιούνιο και ο Γουίλσιρ έχει πλέον έναν στόχο: Ν' αποφύγει τις... κακοτοπιές και τις παγίδες που του παρουσιάζει η ποδοσφαιρική του μοίρα.