Ανακοίνωσε την πρώτη αποστολή του ο Γκιγκς

Την πρώτη του αποστολή ως προπονητής της εθνικής Ουαλίας ανακοίνωσε ο Ράιαν Γκιγκς, ο οποίος δεν θα έχει στην διάθεσή του τον ¶αρον Ράμσεϊ που θα κάνει εγχείρηση. Μέσα ο Γκάρεθ Μπέιλ σε μια εθνική που «κανείς δεν πρέπει να αισθάνεται ασφάλεια για την θέση του».



Ανακοίνωσε την πρώτη αποστολή του ο Γκιγκς

Στην πρώτη αποστολή του Γκιγκς βρίσκεται κανονικά το μεγάλο όνομα της χώρας, Γκάρεθ Μπέιλ, με δημοσιεύματα να θέλουν την Ουαλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να εισπράττει ένα εκατομμύριο λίρες παραπάνω για την συμμετοχή του στην διοργάνωση που θα γίνει στην Κίνα.

Εκεί οι Ουαλοί θα αντιμετωπίσουν αρχικά την διοργανώτρια χώρα στις 22 του μήνα και στην συνέχεια την Ουρουγουάη ή την Τσεχία.

Ανάμεσα σε αυτούς που κλήθηκαν βρίσκονται και πέντε παίκτες που δεν είχαν ξανά κληθεί, τους τερματοφύλακες Μάξουελ (Πρέστον) και Κρόουι (Ίπσουιτς), τον αμυντικό Ρόμπερτς (Σουόνσι), τον μέσο Μέρφαμ (Μπρέντφορντ) και τον επιθετικό Μπόντιν (Πρέστον). Δεν βρίσκεται σε αυτήν την αποστολή και δεν θα βρεθεί και σε καμία από τις επόμενες ο Έντουαρντς της Ρέντινγκ, ο οποίος ανακοίνωσε πως δεν θα ξανά φορέσει το εθνόσημο.

Όσον αφορά τον Ράμσεϊ, αναμένεται να παίξει κανονικά στο αποψινό (15/03) παιχνίδι της ¶ρσεναλ για το Europa League απέναντι στην Μίλαν, αλλά και να περάσει την πόρτα του χειρουργείου τις επόμενες ημέρες για να κάνει μια μικρή επέμβαση. «Είναι μια καλή περίοδος για εκείνον να τελειώνει με αυτό το θέμα», ανέφερε ο προπονητής του.

Στο πόστο του αρχηγού θα παραμείνει ο ¶σλεϊ Γουίλιαμς της Έβερτον, ενώ σε άλλους σημαντικούς απόντες δεν εντοπίζονται οι Ρόμπσον-Κανού (Γουέστ Μπρομ), Μπρουκς (Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, είναι άρρωστος, μπήκε στην Κ21), Γουόρντ (Λίβερπουλ, πρόβλημα με την βίζα του) και ο Ντάμετ (Νιούκαστλ, ζήτησε να επικεντρωθεί στην σωτηρία της ομάδας του στην Πρέμιερ Λιγκ)

Στο πλευρό του Γκιγκς θα είναι ως άμεσοι συνεργάτες του οι Όζιαν Ρόμπερτς, Τόνι Ρόμπερτς, ¶λμπεερτ Στούιβενμπεργκ και Τόνι Στράντγουϊκ.

Όσον αφορά τις πιο αξιοσημείωτες δηλώσεις του, ανέφερε πως οι νεαροί ποδοσφαιριστές θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην ομάδα του καθώς εκτός από το ταλέντο τους θα προσφέρουν και συναγωνισμό στους μεγαλύτερους. «Δεν θέλω κανείς να πιστέψει ότι έχει μια σίγουρη θέση στην εθνική», είπε χαρακτηριστικά.