Πάνω από τις δυνάμεις της… (video)

Τσέλσι… out! Τα αμυντικά λάθη κόστισαν στους Λονδρέζους, οι οποίοι υποτάχθηκαν στο «Καμπ Νου» από την Μπαρτσελόνα με σκορ 3-0 και αποχαιρέτησαν το Τσάμπιονς Λιγκ! Δύο γκολ ο Μέσι που έφτασε τα 100 στη διοργάνωση, όσα και τα δοκάρια των «μπλε» με τον Αλόνσο και τον Ρούντιγκερ.  



Πάνω από τις δυνάμεις της… (video)

«Στραβό» ξεκίνημα για την ομάδα του Κόντε, που βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 3' με το γκολ του Αργεντινού και είδε τις ελπίδες για το… θαύμα, μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα, να εξανεμίζονται στο 20' με το τέρμα του Ντεμπελέ.

Καλή εκκίνηση στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά νέο λάθος στην άμυνα, έδωσε τη δυνατότητα στον  Μέσι - με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 63' να ρίξει τίτλους τέλους στην αναμέτρηση!

Διαμαρτυρίες από πλευράς «μπλε» στο 49' για μαρκάρισμα του Πικέ στον Αλόνσο που δεν καταλογίστηκε πέναλτι. Δύο δοκάρια, το πρώτο στο 45' σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αλόνσο και το άλλο στο 90' έπειτα από κεφαλιά του Ρούντιγκερ.

Το ματς:

Όλα έγιναν πολύ γρήγορα… Η Μπαρτσελόνα έπιασε στον ύπνο την Τσέλσι και εκμεταλλευόμενη τα λάθη στην άμυνα των φιλοξενούμενων πήρε το προβάδισμα μόλις στο 3' με δράστη τον Λίο Μέσι! Υπό μία έννοια, ωστόσο, δεν άλλαξε… κάτι! Γκολ ήθελαν οι Λονδρέζοι μέσα στο «Καμπ Νου», το ίδιο και μετά το 1-0 του Αργεντινού. Η αλήθεια είναι πως οι παίκτες του Κόντε δεν… πελάγωσαν. Πήραν την κατοχή, πίεσαν κυρίως με τον Αζάρ την αντίπαλη άμυνα και γενικώς μέχρι το 20' είχαν αξιοπρεπέστατη εικόνα! Εκείνη τη στιγμή, όμως, ο Μέσι πήρε την μπάλα στην αντεπίθεση, «χόρεψε» δύο αντιπάλους και σέρβιρε στον Ντεμπελέ, ο οποίος με έναν «κεραυνό» έγραψε το 2-0!

Αυτή τη φορά οι παίκτες του Κόντε επηρεάστηκαν περισσότερο! Έβλεπαν ότι οι πιθανότητες για το θαύμα εξανεμίζονταν και άρχισαν τις… νευρικές κινήσεις! Στις τελευταίες καλές τους στιγμές στο πρώτο ημίχρονο, ο Αλόνσο είχε μια άστοχη προσπάθεια στο 37' και μια εκτέλεση φάουλ στις καθυστερήσεις που «βρήκε» στο αριστερό δοκάρι του Τερ Στέγκεν.

Στο δεύτερο μέρος οι «μπλε» γλίτωσαν στα πρώτα λεπτά από το λάθος του Κουρτουά (ο ίδιος πάσαρε στον Σουάρες και εν συνεχεία απέκρουσε το σουτ του Ουρουγουανού), όμως στη συνέχεια ανέβασαν στροφές και απείλησαν αισθητά την αντίπαλη εστία! Στο 49' ένα τράβηγμα του Πικέ στον Αλόνσο δεν δόθηκε πέναλτι και προκάλεσε την έκρηξη του Κόντε από τον πάγκο! Ο αγώνας απέκτησε γρήγορο ρυθμό, με την Τσέλσι να προκαλεί σοβαρούς κινδύνους στα μετόπισθεν των «μπλαουγκράνα» και να δείχνει ικανή για το… comeback!

Αμ δε… Το ματς άνοιξε, κάτι που προφανώς ευνόησε την Μπαρτσελόνα, η οποία βρήκε την ευκαιρία - ξανά- να τρέξει στην αντεπίθεση και να κάνει τρία τα τέρματά της, με σκόρερ πάλι τον Μέσι, ο οποίος έστειλε για δεύτερη φορά σήμερα την μπάλα κάτω από τα πόδια του Κουρτουά «τελειώνοντας» την πρόκριση!

Τυπικής διαδικασίας τα εναπομείναντα λεπτά, με την Μπαρτσελόνα να ρίχνει στροφές (αν και είχε και άλλες ευκαιρίες για το 4-0) και την Τσέλσι να περιμένει… καρτερικά να συμπληρωθεί το 90λεπτο και να πάρει την πρώτη πτήση για επιστροφή στο Λονδίνο. Λίγο πριν το φινάλε, ο Ρούντιγκερ έπιασε την κεφαλιά, όμως για δεύτερη φορά σήμερα η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι των Καταλανών.

 

 

 

 

 

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Ρομπέρτο, Πικέ, Ουμτιτί, Άλμπα, Ράκιτιτς, Μπούσκετς (61' Αντρέ Γκόμες), Ινιέστα (56' Παουλίνιο), Ντεμπελέ (66' Βιδάλ), Σουάρες, Μέσι

Τσέλσι: Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Ρούντιγκερ, Μόουσες (67' Ζαπακόστα), Φάμπρεγας, Καντέ, Αλόνσο, Γουίλιαν, Ζιρού (67' Μοράτα), Αζάρ (82' Πέδρο)