«Έπρεπε» να το κάνει θρίλερ!

Αν και ήταν απόλυτο αφεντικό για σχεδόν όλο το λονδρέζικο ντέρμπι με την Κρίσταλ Πάλας, η Τσέλσι κινδύνευσε να χάσει το τρίποντο απέναντι στην συμπολίτισσα, που βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να μειώσει σε 2-1. Ωστόσο οι «μπλε» κατάφεραν να επιστρέψουν στις νίκες στην Πρέμιερ Λιγκ και να ψαλιδίσουν έστω και προσωρινά την απόσταση από την τέταρτη Τότεναμ.



«Έπρεπε» να το κάνει θρίλερ!

Μετά τις ήττες από τις δύο ομάδες του Μάντσεστερ όσον αφορά την Πρέμιερ Λιγκ, στην Τσέλσι έψαχναν την απάντηση και αυτήν ήρθε με έναν άκρως εμφατικό τρόπο στο μεγαλύτερο μέρος του ματς.

Δεν κινδύνεψε καθόλου μέχρι ένα σημείο η ομάδα του Αντόνιο Κόντε στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι του Σαββάτου, με τον Γουίλιαν να είναι σε μεγάλα κέφια και εκτός του γκολ να έχει μεγάλη συνεισφορά γενικότερα στο δημιουργικό κομμάτι των γηπεδούχων.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο τέλος, με τον Βραζιλιάνο να έχει κάνει νωρίτερα έναν υγιεινό περίπατο στην αντίπαλη άμυνα και με ένα από τα γνωστά σουτ του να νικάει τον Χένεσι (25'), με τον τελευταίο να γλιτώνει το αυτογκόλ στο 32’. Για την ακρίβεια, δεν το χρεώθηκε, με την μπάλα να χτυπάει στην πλάτη του για να καταλήξει στο βάθος της εστίας του για δεύτερη φορά, με την γκάφα να χρεώνεται στον Μάρτιν Κέλι.

Προσπάθησε η Κρίσταλ Πάλας να βρει απάντηση αλλά σε αμελητέα ποσότητα αρχικά, με την Τσέλσι να συνεχίζει να κρατά τα ηνία της αναμέτρησης και μετά την επιστροφή των ομάδων από τα αποδυτήρια. Μάλιστα, ανάμεσα στις άλλες πολλές ευκαιρίες της, ο Ολιβιέ Ζιρού είχε και δοκάρι για να τελειώσει από νωρίς το ματς, που έμελλε να πάρει φωτιά προς το φινάλε του.

Ενώ Τόμκινς και Μοράτα κόντεψαν να βρεθούν στα χέρια εκτός φάσης μετά από ένα γκολ που διεκδίκησε η φιλοξενούμενη, η Πάλας πήρε μερικές στιγμές ελπίδας μειώνοντας εν τέλει σε 2-1 με τον Πάτρικ φαν Άνχοολτ, αλλά παρά τις επιθέσεις της με σχεδόν όλους της τους ποδοσφαιριστές δεν κατάφερε να βρει ένα δραματικό τέρμα ισοφάρισης.

Συνεπώς στην βαθμολογία η Τσέλσι μείωσε στους δύο βαθμούς από την Τότεναμ, που αγωνίζεται την Κυριακή με αντίπαλο την Μπόρνμουθ εκτός έδρας.

Οι συνθέσεις:

Τσέλσι: Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Κέιχιλ, Τζαπακόστα, Καντέ, Φάμπρεγας (88' Μπακαγιόκο), Αλόνσο, Γουίλιαν, Ζιρού (72' Μοράτα), Αζάρ (88' Πέδρο)

Κρίσταλ Πάλας: Χένεσι, Γουάν-Μπισάκα, Τόμκινς, Κέλι, Φαν Άνχολτ, Τάουνσεντ (81' Λι), ΜακΆρθουρ, Μιλιβόγιεβιτς, Σλουπ (75' Ρίντεβαλντ), Μπεντέκε (46' Ζαχά), Σόρλοθ