Μπέρνλι για Ευρώπη…

Εντυπωσιακή εκτός έδρας νίκη με σκορ 3-0 επί της Γουέστ Χαμ σημείωσε η Μπέρνλι για την 30η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Με στόχο την έκτη θέση συνεχίζει η ομάδα του Σον Ντάις, η οποία μείωσε τη διαφορά από την Άρσεναλ στους δύο βαθμούς. Χάος στον αγωνιστικό χώρο με είσοδο οπαδών των γηπεδούχων, οι οποίοι θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του Μόγιες. Αναλυτικά όλα τα υπόλοιπα αποτελέσματα…



Μπέρνλι για Ευρώπη…

Γουέστ Μπρομ-Λέστερ 1-4

Έβδομη διαδοχική ήττα για την Γουέστ Μπρομ, αφού οι γηπεδούχοι έχουν να χαμογελάσουν από τις 27 Ιανουαρίου και την νίκη επί της Λίβερπουλ για το FA Cup στο «Άνφιλντ». Η Λέστερ επέστρεψε αντίθετα στο δρόμο των επιτυχιών μετά από πέντε ματς χωρίς νίκη ενώ το συγκεκριμένο ζευγάρι συνεχίζει να μην βγάζει ποτέ (!) νικητές τους γηπεδούχους έπειτα από 8 ματς στην Πρέμιερ Λιγκ (σ.σ. 6 «διπλά»-2 ισοπαλίες).Το σκορ για τους ουραγούς άνοιξε ο Ροντόν στο 8ο μόλις λεπτό, όμως η συνέχεια ανήκε στις «αλεπούδες», οι οποίες έφτασαν τελικά στη νίκη με τα γκολ των Βάρντι (21’), Μαχρέζ (62’), Ιεανάτσο (76’) και Ιμπόρα (90+3').

Γουέστ Χαμ-Μπέρνλι 0-3

Πρώτη εκτός έδρας νίκη της Μπέρνλι απέναντι στα «σφυριά» μετά από τον Οκτώβριο του 1973 στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ, με την ομάδα του Σον Ντάις να μπαίνει πλέον για τα καλά στο παιχνίδι της διεκδίκησης της έκτης θέσης που οδηγεί στην Ευρώπη. Το σκορ άνοιξε για τους νικητές ο Μπαρνς στο 66ο λεπτό, για να «υπογράψει» το θρίαμβο στη συνέχεια ο Κρις Γουντ με δύο γκολ στο 70’ και 81ο λεπτό αντίστοιχα. Οπαδοί της Γουέστ Χαμ εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο για να διαμαρτυρηθούν. Ένας από αυτούς μάλλον το μετάνιωσε…

Νιούκαστλ-Σαουθάμπτον 3-0

Πολύ σημαντική νίκη για τη μάχη της σωτηρίας της σημείωσε η Νιούκαστλ απέναντι στη Σοαυθάμπτον, η οποία βρίσκεται πλέον μόλις έναν βαθμό πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Δύο γκολ ο Κένεντι μέχρι το ημίωρο της συνάντησης και άλλο ένα από τον Ρίτσι στο 57’, έγειραν την πλάστιγγα υπέρ τους συγκροτήματος του Ράφα Μπενίτεθ.

Χάντερσφιλντ-Σουόνσι 0-0

Ισόπαλο χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε το παιχνιδι ανάμεσα στις Χάντερσφιλντ και Σουόνσι, με τους «κύκνους» να μένουν μάλλον ικανοποιημένοι από τη σημερινό απόγευμα, αν αναλογιστεί κανείς πως αγωνίστηκαν για περίπου ογδόντα λεπτά με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Τζόρνταν Αγιού στο 11’.

Έβερτον-Μπράιτον 2-0

Το αήττητο σερί των πέντε αγωνιστικών που διατηρούσε η Μπράιτον σταμάτησε στο «Γκούντισον Παρκ», αφού η Έβερτον επικράτησε με σκορ 2-0 χάρις στο αυτογκόλ του Μπονγκ (60’) και το τέρμα του Τσενκ Τοσούν στο 76ο λεπτό. Χαμένο πέναλτι από τον Ρούνεϊ ένα λεπτό πριν τη λήξη του ματς, με δέκα ολοκλήρωσαν οι φιλοξενούμενων, λόγω αποβολής του Νοκάρ στο 80ο λεπτό.