Βενγκέρ: «Καλή ευκαιρία το Γιουρόπα Λιγκ»!

Όλο το βάρος στο Γιουρόπα Λιγκ και στην προσπάθεια να φτάσουν μέχρι τέλους έχουν ρίξει στην Άρσεναλ, με τον Αρσέν Βενγκέρ να παραδέχεται δημοσίως ότι η δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της Ευρώπης αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του να συμμετέχει- εφόσον κατακτήσει το τρόπαιο- στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου.  



Βενγκέρ: «Καλή ευκαιρία το Γιουρόπα Λιγκ»!

«Ναι, το Γιουρόπα Λιγκ είναι μια ευκαιρία που πρέπει να αρπάξουμε! H φετινή μου θυμίζει κάπως την περσινή χρονιά, αν και πέρσι πήραμε 75 πόντους και χάσαμε το Τσάμπιονς Λιγκ για ένα βαθμό! Οι 75 πόντοι είναι καλή συγκομιδή, την οποία δεν μπορούμε να φτάσουμε φέτος. Θεωρώ ότι το Γιουρόπα Λιγκ είναι μια καλή ευκαιρία, αν και η πίεση στη διοργάνωση έχει αυξηθεί», ήταν το πρώτο σχόλιο του Αλσατού τεχνικού που συνέχισε:

«Αυτό που θέλουμε είναι να δείξουμε πως διαθέτουμε την ποιότητα και τις δυνάμεις! Αυτό μπορείς να το δείξεις όταν όλη η διοργάνωση είναι δύσκολη! Για άλλη μια φορά λέω ότι έχουμε μπροστά μας μια καλή ευκαιρία, η οποία σε βάθος χρόνου θα κάνει την ομάδα ακόμη πιο δυνατή»!

Κατά πόσο, όμως, οι ποδοσφαιριστές του είναι στην απαιτούμενη ψυχολογική κατάσταση, μετά τις ήττες από τη Μάντσεστερ Σίτι, για να χτυπήσουν το αυριανό (8/3) παιχνίδι με τη Μίλαν; Ο ίδιος απάντησε πως: «H αλήθεια είναι πως οι παίκτες έχουν επηρεαστεί κάπως. όλοι θέλουν να νικήσουν! Στη ζωή ξεχνάς γρήγορα πόσο καλός είσαι. Πρέπει να θέσουμε ρεαλιστικούς στόχους και να μη φοβόμαστε τόσο για τις συνέπειες ενός αρνητικού αποτελέσματος. Κατά τη γνώμη μου το ζευγάρι θα είναι σφιχτό, διότι η Μίλαν τα πάει πολύ καλά αυτή την περίοδο».