Ματσάρα στο Λονδίνο, άνετη η Σίτι

Τότεναμ και Μάντσεστερ Σίτι ρίχνονται απόψε στη μάχη του Τσάμπιονς Λιγκ, με τα «σπιρούνια» να υποδέχονται σε ένα μεγάλο ματς της Γιουβέντους και τους «πολίτες» να είναι χαλαροί, «τσεκάροντας» το εισιτήριο της πρόκρισης κόντρα στη Βασιλεία.



Ματσάρα στο Λονδίνο, άνετη η Σίτι

Η Τότεναμ του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο υποδέχεται στο Λονδίνο του πρωταθλητές Ιταλίας, με στόχο να στείλει ένα… ξεκάθαρο μήνυμα σε ολόκληρη την Ευρώπη!

Πριν δύο εβδομάδες στο Τορίνο, η αγγλική ομάδα βρέθηκε με δύο γκολ πίσω στο σκορ πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο, ωστόσο, αντέδρασε εξαιρετικά και με έδειξε στοιχεία «βαριάς φανέλας» καταφέρνοντας κάτι που ελάχιστες ομάδες θα μπορούσαν να πράξουν. Πήρε την ισοπαλία (2-2) που μοιάζει με… νίκη και πλέον έχει μπροστά της μια μεγάλη ευκαιρία να πάρει και την πρόκριση ώστε να βρεθεί στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για δεύτερη φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά τη σεζόν 2010/11.

Στα αγωνιστικά, ο Ποτσετίνο ετοιμάζει τα πλάνα του χωρίς να μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του τραυματία Αλντερβέιρελντ και του τιμωρημένου Οριέ, με τον Τρίπιερ να παίρνει τη θέση του δεύτερου στο δεξί άκρο της άμυνας.

Η Γιουβέντους δεν θα έχει στη διάθεσή της τους Μάντζουκιτς, Κουαδράδο και Μπερναρντέσκι, όμως επιστρέφουν οι Ματουϊντί και Ντιμπαλά, οι οποίοι θα πάρουν θέση στο αρχικό σχήμα.

Στο άλλο ζευγάρι της ημέρας, η Μάντσεστερ Σίτι έχει φροντίσει τα κάνει τα… πάντα από το πρώτο ματς. Η επιβλητική εμφάνιση και η εμφατική νίκη (4-0) επί της Βασιλείας στην Ελβετία, δεν αφήνει κανένα περιθώριο συζήτησης για το ποια θα είναι η ομάδα που θα βρεθεί στην κλήρωση της φάσης των «8»!

Στέρλινγκ και Φερναντίνιο πήραν μέρος στην τελευταία προπόνηση, όμως ο Γκουαρντιόλα δεν είναι διατεθειμένος να τους πιέσει και να ρισκάρει με τη συμμετοχή τους, ενώ εκτός αποστολής για οικογενειακούς λόγους έμεινε ο Νταβίντ Σίλβα. Θέση στο αρχικό σχήμα του Πεπ διεκδικεί ο Γκάμπριελ Ζέσους, ο οποίος έχει ξεπεράσει το σοβαρό τραυματισμό του και έχει καταγράψει τρεις ολιγόλεπτες συμμετοχές στα ισάριθμα τελευταία ματς των «πολιτών».

Από την πλευρά της η Βασιλεία θα παραταχθεί χωρίς τον τιμωρημένο Τσάκα και τον τραυματία Μπαλαντά.