Έριξαν... άσφαιρα και η Λίβερπουλ τελείωσε την δουλειά

Στο κατά πάσα πιθανότητα τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι του Ίκερ Κασίγιας, η Λίβερπουλ προκρίθηκε στους «8» του Champions League με την «λευκή» ισοπαλία απέναντι στην Πόρτο (0-0), τελειώνοντας την δουλειά μετά το 5-0 του πρώτου αγώνα.



Έριξαν... άσφαιρα και η Λίβερπουλ τελείωσε την δουλειά

Στην επιστροφή στο «Άνφιλντ» σε νοκ-άουτ παιχνίδια για την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση μετά από πολλά χρόνια, οι «κόκκινοι» είχαν ένα σχετικά ήρεμο παιχνίδι απέναντι στην πορτογαλική ομάδα, με τις δύο πλευρές να μην καταφέρνουν να βρουν ούτε μία τελική στο πρώτο ημίχρονο.

Η πρώτη πιο αξιόλογη ευκαιρία ανήκε στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, όταν ο Αλμπέρτο Μορένο έκανε καλή ενέργεια να κρατήσει ζωντανή την φάση και ο Σαντιό Μανέ είδε την προσπάθειά του να σταματάει στο δοκάρι του πρώην τερματοφύλακα της Ρεάλ Μαδρίτης, Κασίγιας. Η πρώτη προσπάθεια εντός εστίας ήρθε από τους φιλοξενούμενους στο πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου, για να ακολουθήσουν μερικά νεύρα ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές.

Ο Κλοπ έκανε αλλαγές περνώντας τον Ντάνι Ινγκς αντί του Ρομπέρτο Φιρμίνο και τον Μοχάμεντ Σαλάχ, τον οποίο κατά βάση σωστά ξεκούρασε για να τον έχει φρέσκο στην συνέχεια (σ.σ δεν είχε κάνει το ίδιο με τους ποδοσφαιριστές του όταν είχε ήδη εξασφαλιστεί η πρόκριση στην επόμενη φάση). Ο Άγγλος φορ ήταν και αυτός που πλησίασε πιο κοντά στο να σκοράρει, αν και ο Αιγύπτιος από την μεριά του ήταν για ακόμη μία φορά πάρα πολύ δραστήριος.

Γενικά ο Γερμανός τεχνικός παρουσίασε αρκετές διαφοροποιήσεις στην αρχική του ενδεκάδα, από την οποία ξεχώρισαν αρκετά ο Μορένο και ο Εμρέ Τσαν. Σίγουρα μεγάλο κέρδος για τον πρώτο η ανέπαφη εστία, που συνδυάστηκε με ακόμη μία παρουσία του Λόρις Κάριους κάτω από την εστία.

Εν αναμονή των υπόλοιπων αγώνων των αγγλικών ομάδων, λοιπόν, με την Λίβερπουλ να γίνεται η πρώτη χρονικά που περνάει. Την Τετάρτη αγωνίζονται Μάντσεστερ Σίτι και Τότεναμ, με την πρώτη να έχει αποκτήσει ξεκάθαρο προβάδισμα απέναντι στην Βασιλεία (4-0) και την Τότεναμ να υποδέχεται την Γιουβέντους μετά το (2-2) του πρώτου αγώνα στην Ιταλία. Η κλήρωση είναι στις 16 Μαρτίου.

Στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε της Παρί Σεν Ζερμέν με σκορ 2-1 στο Παρίσι και σε συνδυασμό με το 3-1 του πρώτου ματς συνεχίζει κι αυτήν στην διοργάνωση.