Γκουαρντιόλα: «Κακό να μας συγκρίνουν με Μπαρτσελόνα»!

Ούτε να ακούει για… συγκρίσεις της Μάντσεστερ Σίτι με την Μπαρτσελόνα δεν θέλει ο Πεπ Γκουαρντιόλα, αφού θεωρεί ότι η ομάδα του απέχει έτη φωτός από την κυρίαρχο της τελευταίας δεκαπενταετίας- όπως χαρακτηριστικά είπε- στο χώρο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου!  



Γκουαρντιόλα: «Κακό να μας συγκρίνουν με Μπαρτσελόνα»!

«Όχι δεν είμαστε στο ίδιο επίπεδο! Η Μπαρτσελόνα διαθέτει εντελώς διαφορετικούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι στο παρελθόν έχουν κατακτήσει πολλά τρόπαια! Εμείς είμαστε νέοι εδώ. Μπορούμε να πούμε ότι πλέον έχουμε κατακτήσει μία κούπα, αλλά αυτή δεν μπορεί να συγκριθεί με της Μπαρτσελόνα. Δεν είναι καλό για εμάς να συγκρινόμαστε με αυτή την ομάδα. Μιλάμε για τον σύλλογο που κυριαρχούσε για 15-20 χρόνια με διαφορετικούς παίκτες και προπονητές», τόνισε χαρακτηριστικά ο τεχνικός των «πολιτών» και συνέχισε:

«Κάθε σεζόν η Μπαρτσελόνα κατακτά πολλά πράγματα, ενώ εμείς μόλις πήραμε το πρώτο μας τρόπαιο! Για να φτάσεις στο επίπεδό της θα πρέπει να κατακτάς σταθερά τίτλους, για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εμείς έχουμε μόνο έναν, τόσο απλά»!

Όσον αφορά την προσεχή αναμέτρηση με τη Βασιλεία, ο Καταλανός κόουτς δεν εφησυχάζει παρά το 4-0 της ομάδας του στον πρώτο αγώνα της Ελβετίας: «Το σημαντικότερο πράγμα είναι ότι κρατάμε την τύχη στα χέρια μας. Όπως έχω πει πολλές φορές, είμαστε κοντά στα προημιτελικά, κοντά στην κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ, όχι ότι προκριθήκαμε ή πήραμε το πρωτάθλημα! Αυτή είναι η πραγματικότητα και πρέπει να είμαστε ήρεμοι»!