Και να… θέλει, δεν μπορεί να αποκλειστεί η Λίβερπουλ! (video)

Με το υπέρ της 5-0 στην Πορτογαλία να μην αφήνει περιθώριο για οποιαδήποτε… συζήτηση, η Λίβερπουλ υποδέχεται απόψε (21:45) την Πόρτο στο δεύτερο μεταξύ τους ματς για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.



Και να… θέλει, δεν μπορεί να αποκλειστεί η Λίβερπουλ! (video)

Οι «κόκκινοι» έκαναν πάρτι στο Οπόρτο, «διέλυσαν» με το εμφατικό 5-0 του «δράκους» και ουσιαστικά η σημερινή αναμέτρηση είναι απλά μια τυπική διαδικασία.

Όπως είναι… προφανές, καμία ομάδα δεν έχει καταφέρει να «γυρίσει» ένα τέτοιο σκορ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ και η συγκεκριμένη παράδοση δεν γίνεται να σπάσει ούτε απόψε στο «Άνφιλντ».

Πέραν αυτού, η Λίβερπουλ παραμένει αήττητη στις συνολικά πέντε συναντήσεις της με την Πόρτο, έχοντας απολογισμό 3 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Τα πρώτα τους ραντεβού ήρθαν στα προημιτελικά του Κυπέλλου UEFA το 2001, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0 στην Πορτογαλία και τους Άγγλους να επικρατούν 2-0 στο δεύτερο ματς και να φτάνουν τελικά στην κατάκτηση του τροπαίου στον επικό τελικό (5-4 στην παράταση) με την Αλαβές.

Έξι χρόνια μετά οι δρόμοι τους συναντήθηκαν και πάλι, αυτή τη φορά σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ. Τη σεζόν 2007/2008 Λίβερπουλ και Πόρτο βρέθηκαν στον ίδιο όμιλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Πρώτο ματς στο Οπόρτο 1-1, δεύτερο στην Αγγλία με νίκη 4-1 των «κόκκινων». Το φινάλε της πρώτης φάσης τις βρήκε αμφότερες να παίρνουν την πρόκριση, με τους Πορτογάλους να τερματίζουν στην κορυφή του γκρουπ, που βρίσκονταν ακόμα Μαρσέιγ και Μπεσίκτας (ήττα 8-0 στο «Άνφιλντ»).

Τελευταία στατιστικά που είναι και πάλι ξεκάθαρα κατά της Πόρτο: Σε σύνολο 17 αναμετρήσεων επί αγγλικού εδάφους η πορτογαλική ομάδα μετρά 15 ήττες και μόλις 2 ισοπαλίες, ενώ σε 4 περιπτώσεις που έχει παίξει με Άγγλους σε νοκ-άουτ έχει γνωρίσει ισάριθμους αποκλεισμούς. Οι οποίοι απόψε θα γίνουν πέντε…