Η Άρσεναλ θέλει γκρέμισμα και χτίσιμο από την αρχή!

Το χειρότερο στην περίπτωση της Άρσεναλ δεν είναι η συνεχής αγωνιστική σήψη, αλλά η αίσθηση εγκατάλειψης και παραίτησης! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Η Άρσεναλ θέλει γκρέμισμα και χτίσιμο από την αρχή!

Η νέα ήττα της ομάδας του Αρσέν Βενγκέρ από τη Μάντσεστερ Σίτι δεν ξάφνιασε κανένα αλλά αντίθετα ήρθε ως φυσικό επακόλουθο της τεράστιας αγωνιστικής διαφοράς που υπάρχει ανάμεσα στις ομάδες. Μια ήττα που τελειώνει τις οποίες ελπίδες, ελάχιστες έτσι και αλλιώς, που διέθετε η ομάδα των «κανονιέρηδων» για να τερματίσει στην πρώτη τετράδα. Και πραγματικά χειρότερο απ’ όλα είναι πως στον κόσμο της ομάδας υπάρχει μία αίσθηση παραίτησης!

Πάνω από 25.000 θέσεις έμειναν κενές σε μια νύχτα πολύ κρύα, η πιο παγωμένη μέρα Μάρτη τα τελευταία τριάντα χρόνια, και ακόμα και αυτοί που πήγαν έφευγαν με το ρολόι να δείχνει ακόμα το 80’ σε μια εικόνα παρακμής! Ούτε καν διάθεση να μείνουν και να αποδοκιμάσουν στο τέλος του αγώνα, δεν είχαν αυτοί οι προδομένοι από την ομάδα τους άνθρωποι !

Στο γήπεδο, ποδοσφαιριστές που απλώς περπατούσαν, σε αντίθεση με τους αντιπάλους τους γεμίζουν υπερηχητικοί. Ο Βενγκέρ, από όλο αυτό το συνοθύλευμα, βρήκε να πει πως ήταν μία τις καλύτερες εμφανίσεις της σεζόν! Η ερώτηση μου είναι πάρα πολύ απλή: αν στην έκτη ήττα μέσα στο 2018 ο προπονητής μια ομάδας όπως η Άρσεναλ αντί να βράζει από οργή απλά κοιτάει με απλανές βλέμμα, τι τύχη μπορεί να έχει; Και πως αυτή η διαρκής σήψη και η νοσηρή  ατμόσφαιρα μπορεί να αναστραφεί και να αλλάξει το χαρτί;

Έχω απάντηση και είναι πολύ απλή: μόνο με ηλεκτροσόκ! Αομάκρυνση Βενγκέρ με ένα όνομα ως προπονητή (και όχι αστειότητες τύπου Ανρί η Βιεϊρά) που ακούστηκαν, αφού δεν μπορεί να δώσεις τη δουλειά αυτή την ώρα σε μαθητευόμενους! Ούτε ο Έντι Χαου είναι λύση, επειδή άλλες οι απαιτήσεις της Μπορνμουθ και άλλο αυτό που θα βρει στο Emirates.

Όποιος έρθει να του δώσουν τα κλειδιά του μαγαζιού και να του δώσουν λεφτά για σοβαρές μεταγραφές. Και να μην περιμένουν φυσικά πως οι περισσότεροι από αυτούς που υπάρχουν τώρα στο ρόστερ μπορούν να κάνουν τη διαφορά απέναντι στη Σίτι ή τη Γιουνάιτεντ, την Τοτεναμ, την Τσέλσι και τη Λίβερπουλ!

Μια τρελή ιδέα θα ήταν να πλησίαζε η Άρσεναλ τον Κόντε αν τον άφηνε η Τσέλσι ή αλλιώς κάποιος όπως ο Λουίς Ενρίκε που έχει δοκιμαστεί σε υψηλό επίπεδο. Χρειάζεται γενικά μια επανάσταση σε έναν οργανισμό που έμαθε να λειτουργεί διαφορετικά έδω και είκοσι χρόνια, οπότε μόνο με γκρέμισμα και χτίσιμο πάλι υπάρχει τύχη!