Βάτσκε: «Οι Άγγλοι οπαδοί είναι… πελάτες»

Κριτική στους φίλους της Πρέμιερ Λιγκ άσκησε ο διευθύνων σύμβουλος της Μπορούσια Ντόρτμουντ, με αφορμή τη Δευτεριάτικη (26/2) αποχή 25.000 φίλων των Βεστφαλών από την εντός έδρας αναμέτρηση με την Άουγκσμπουργκ (1-1) για το πρωτάθλημα της Μπουντεσλίγκα.



Βάτσκε: «Οι Άγγλοι οπαδοί είναι… πελάτες»

Ο Χανς-Γιόακιμ  Βάτσκε τάχθηκε υπέρ της απόφασης των φίλων της ομάδας του να διαμαρτυρηθούν για τη διεξαγωγή αναμετρήσεων τις Δευτέρες στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και συνέκρινε την αντιμετώπιση που τυγχάνει η συγκεκριμένη τάση από Γερμανούς και Άγγλους ποδοσφαιρόφιλους.

«Οι Γερμανοί δεν δέχονται στο ποδόσφαιρό τους τις συνθήκες που έχουν επιβληθεί στην Αγγλία. Το 80% του κοινού της Μπουντεσλίγκα είναι κατά της διεξαγωγής αναμετρήσεων τη Δευτέρα και δεν μπορείς να κάνεις κάτι απέναντι σε ένα τόσο μεγάλο ποσοστό. Οι οπαδοί της Πρέμιερ Λιγκ είναι περισσότερο πελάτες παρά μέλη των συλλόγων τους. Η Ντόρτμουντ μετρά 154.000 μέλη. Ο καθένας από αυτούς θέλει να αισθάνεται κομμάτι του κλαμπ. Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα σε αγγλικό και γερμανικό ποδόσφαιρο… » τα λόγια του.

Εικόνα από την αποχή των Βεστφαλών στην αναμέτρηση με την Άουγκσμπουργκ…

Σχετική εικόνα