Η Λίζι Ντούρακ είναι το κορίτσι που τα συνδυάζει όλα!

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στο Χάρβαρντ, η Λίζι Ντούρακ επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος, στο τέρμα της Έβερτον.



Η Λίζι Ντούρακ είναι το κορίτσι που τα συνδυάζει όλα!

«Δεν με νοιάζουν πολύ τα λεφτά, και τα λεφτά δεν μπορούν να μου αγοράσουν την αγάπη» τραγούδαγαν οι Μπιτλς, πριν μερικές δεκαετίες στο Λίβερπουλ, και τώρα το ίδιο λέει και η 23χρονη Λίζι Ντούρακ, απόφοιτος του Χάρβαρντ και τερματοφύλακας της Έβερτον. «Δεν θα ήταν δίκαιο για το νεότερο εαυτό μου να απαρνηθώ την αγάπη μου για το ποδόσφαιρο, μόνο και μόνο για να βγάλω περισσότερα λεφτά» δήλωσε σε συνέντευξή της στη Γκάρντιαν. Άλλωστε όπως είχε ξεκαθαρίσει στους γονείς της από τα 8 της: «Δεν θα αφήσω ποτέ να μπει γκολ! Ποτέ!»

Γεννημένη στην Αυστραλία, η Λίζι αγαπούσε από μικρή το ποδόσφαιρο και παρά τις απορρίψεις δεν το έβαλε κάτω. «Για μία 16χρονη, το να σου λένε πως δεν αξίζεις αρκετά είναι πολύ σκληρό αλλά αντιλαμβανόμουν πως έτσι λειτουργεί το ποδόσφαιρο». Και όταν έφτασε η στιγμή να αποφασίσει μεταξύ ποδοσφαίρου και σπουδών, ως κλασική γυναίκα διάλεξε ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ! Στέλνοντας ένα βίντεο με την ίδια να παίζει ποδόσφαιρο, κατάφερε να γίνει δεκτή στο Χάρβαρντ με πρώτη ειδικότητα τα οικονομικά και δεύτερη τη νευροβιολογία.

Η συμμετοχή της στο καμπ της Έβερτον το 2013, λίγους μήνες πριν αρχίσει τις σπουδές της, την έκανε γνωστή στους κύκλους των «μπλε» του Μέρσεϊσαϊντ, της χάρισε το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 19, και την έβαλε στην δεκάδα της ΟΥΕΦΑ με τις καλύτερες παίκτριες του πρωταθλήματος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, μόλις αποφοίτησε, να γίνει άμεσα δεκτή στην πρώτη ομάδα. «Νιώθω σα να γύρισα σπίτι […] είναι σημαντικό να έχεις έναν προπονητή που πιστεύει σε σένα» δήλωνε η ίδια με την επιστροφή της.

Όσο για την θέση που της προτάθηκε στη Γκόλντμαν Σακς και την απέρριψε προκειμένου να γυρίσει στο τέρμα της, η ίδια δηλώνει πως δεν το μετανιώνει. «Βλέπω το αγόρι μου (ο οποίος δέχτηκε την θέση που απέρριψε εκείνη) και παρόλο που μου λείπει η πνευματική διέγερση της συγκεκριμένης δουλειάς, τα ωράριά του είναι βασανιστικά και δεν του επιτρέπουν να παίζει ποδόσφαιρο. Για μένα το να παίζω ποδόσφαιρο κάθε μέρα ήταν το όνειρό μου».  Γιατί ναι! Η Λίζι Ντούρακ προλαβαίνει τα πάντα, ακόμα και να έχει αγόρι...

Ματίλντα Καλλιοντζή