Στα προημιτελικά με… ξέσπασμα!

Σε ένα ματς που ακόμη μία φορά το VAR έκλεψε εν μέρει την παράσταση, η Τότεναμ διέλυσε με σκορ 6-1 την Ρότσντεϊλ και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα προημιτελικά του Κυπέλλου!  



Στα προημιτελικά με… ξέσπασμα!

Απίστευτα πράγματα στο πρώτο ημίχρονο, όπου η βοήθεια του VAR χρειάστηκε ουκ ολίγες φορές, με αποτέλεσμα να εξοργίσει το κοινό του «Γουέμπλεϊ»! Στο 6' ακυρώθηκε γκολ του Λαμέλα, στο 23' ο Σον άνοιξε το σκορ, ενώ στο 28' ο ίδιος παίκτης δέχτηκε… απαγορευτικό στο πέναλτι που εκτέλεσε!

Ο σύλλογος της Λιγκ 1 έκανε την έκπληξη με την ισοφάριση του Χάμφρις στο 34', ενώ λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου έφτασε μια ανάσα από την ανατροπή, όμως το δοκάρι της στέρησε το γκολ!

Εξαιρετικό δεύτερο μέρος για τα «σπιρούνια», που κατάφεραν έως το 65 ' να σημειώσουν τέσσερα γκολ! Πρωταγωνιστής ο Γιορέντε που πέτυχε χατ-τρικ σε δώδεκα λεπτά, με τον Σον να γράφει στο 65' το 4-1 και τον Γουόκερ- Πίτερς να διαμορφώνει στις καθυστερήσεις το τελικό αποτέλεσμα. Δοκάρι για τον Άλι στο 73'.

To ματς:

Το πρώτο ημίχρονο τα είχε όλα… Φωνές για το VAR, δύο ακυρωθέν γκολ για την Τότεναμ, από ένα τέρμα για τις δύο ομάδες και δοκάρι της Ρότσντεϊλ για την ανατροπή!

Όλα ξεκίνησαν στο 6'. Ο Λαμέλα σκόραρε για λογαριασμό των γηπεδούχων, όμως ο διαιτητής- έπειτα από δύο λεπτά και τη… συμβουλή του VAR- αποφάσισε να μην το κατοχυρώσει επειδή εντόπισε φάουλ του Γιορέντε προηγουμένως! Εν τέλει οι παίκτες του Ποτσετίνο πήραν το προβάδισμα με τον Σον στο 23', ενώ πέντε λεπτά μετά είδαμε τη φάση που σημάδεψε τον αγώνα! Ο σκόρερ των Λονδρέζων ανέλαβε να εκτελέσει πέναλτι, πήρε φόρα, σταμάτησε λίγο πριν το σουτ και εν συνεχεία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με τον διαιτητή να το ακυρώνει και - μάλιστα- να απαγορεύει διπλή εκτέλεση!

Ο κόσμος έβραζε (το VAR στέρησε και έναν καταλογισμό πέναλτι νωρίτερα), οι παίκτες ήταν αποπροσανατολισμένοι, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Ρότσντεϊλ, η οποία ισοφάρισε στο 34' με τον Χάμφρις! Μάλιστα λίγο έλειψε να φέρει τούμπα το ματς, όμως η προσπάθεια του Κάνον στο 45' χτύπησε στο δοκάρι του Βορμ.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πάντα τελείωσαν γρήγορα. Η Τότεναμ… σοβαρεύτηκε, μπήκε δυνατά και κατάφερε μέχρι το 65' να «κλειδώσει» την πρόκριση! Τρία γκολ, κοινός παρονομαστής όλων ο Φερνάντο Γιορέντε, ο οποίος σημείωσε χατ- τρικ (47'- 53'-59') και έγραψε το εντυπωσιακό 4-1 υπέρ της ομάδας του Ποτσετίνο! Το «ξέσπασμα», ωστόσο, συνεχίστηκε με τον Σον να γράφει στο 65' - με το δεύτερο προσωπικό του γκολ- το 5-1, ενώ στο 73' ο Άλι σημάδεψε το δοκάρι. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Γουόκερ- Πίτερς.

Ηρεμία στον πάγκο, το ίδιο και στην εξέδρα και… τέλος καλό όλα καλά για τους Λονδρέζους, οι οποίοι χρειάστηκαν δεύτερο ματς και ένα απίστευτο πρώτο ημίχρονο για να εξασφαλίσουν - απέναντι στην ουραγό της Λιγκ 1- την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τότεναμ: Βορμ, Τρίπιερ, Ντάιερ, Φόιθ, Ρόουζ, Σισοκό, Γουίνκς (62' Ντεμπελέ), Λαμέλα, Σον (67' Άλι), Λούκας (82' Γουόκερ- Πίτερς), Γιορέντε

Ρότσντεϊλ: Λίλις, Ράφερτι, ΜακΝάλτι, ΜακΓκέιχι, Χάμφρις (58' Ντέιβις), Καμπς, Ντόουνς, Ντελανέι, Κάνον (76' Άντσχεντ ), Κίτσινγκ (64' Τόμπσον), Χέντερσον