Έκανε την... πρόβα της για το τέλος της σεζόν η Σίτι!

Το πρώτο major trophy της σεζόν στην Αγγλία κατέκτησε η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία λίγο καιρό πριν σηκώσει και την Πρέμιερ Λιγκ έκανε... πρόβα με την κατάκτηση του Λιγκ Καπ επικρατώντας στο “Γουέμπλεϊ” της Άρσεναλ με το άνετο σκορ 3-0.



Έκανε την... πρόβα της για το τέλος της σεζόν η Σίτι!

Σε ένα αρκετά παράξενο παιχνίδι όσον αφορά το πως έπαιξαν οι ομάδες δεδομένης της δυναμικής τους, οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα ήλεγξαν τον ρυθμό στην μεγαλύτερη διάρκειά του και δικαίως έφτασαν μέχρι την κορυφή.

Στο πρώτο μέρος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν ο Κλαούντιο Μπράβο, ο οποίος όταν χρειάστηκε, επενέβη μπροστά από την εστία του για να κρατήσει το μηδέν και ήταν αυτός που δημιούργησε το πρώτο γκολ του Σέρχιο Αγουέρο. Ο Αργεντινός έφτασε τα 199 τέρματα με την φανέλα του συλλόγου που έχει συνδέσει το όνομά του, όταν ο Χιλιανός κίπερ είδε εκτός θέσης τον Σκορντάν Μουστάφι και με γέμισμα βρήκε τον συμπαίκτη του για να πιστωθεί την ασίστ.

Γενικά κακή η Άρσεναλ στο πρώτο μισό του αγώνα, με την άμυνά της να δείχνει off σε αρκετές των περιπτώσεων, αλλά να μην δέχεται άλλο τέρμα μέχρι να πάνε στα αποδυτήρια οι δύο πλευρές. Στο γκολ του Αγουέρο από το 18ο λεπτό ήρθε να προστεθεί αυτό του Βενσάν Κομπανί στο 58’, με τον φύσει και θέσει αρχηγό των «πολιτών» να επισφραγίζει μια πολύ καλή εμφάνιση με ένα ωραίο.... σεντερφορίσιο γκολ, όταν ο Ιλκάι Γκιουντογκάν του πάσαρε μετά από κόρνερ και εκείνος τελείωσε όμορφα την φάση για το 2-0. Εξαιρετικός ο βαρύς σέντερ μπακ που έχει χάσει την θέση του στην ενδεκάδα, έσβησε τον Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ στην μία πλευρά και κυνήγησε πολύ το γκολ στην άλλη, με τους αντιπάλους να μην βρίσκουν τρόπο να αντιμετωπίσουν την δύναμή του.

Τα πράγματα έπαιρναν την φυσιολογική τους οδό, για να έρθει και το τρίτο γκολ της Σίτι. Μετά από ένα τέρμα με δημιουργό τον τερματοφύλακά του, ακόμη ένα με κομπίνα, ήταν η σειρά για δημιουργία από τους παίκτες του Πεπ, που σίγουρα έμεινε ικανοποιημένος από την ποικιλία στο σκοράρισμα. Τελευταίος που ήρθε σε επαφή πριν η μπάλα πάει στα δίχτυα ήταν ο Νταβίδ Σίλβα, σε ένα γκολ που θα μπορούσε να είναι επίσης συμβολικό μιας και ήρθε από τον τρίτο μακροβιότερο παίκτη του συλλόγου του Μάντσεστερ. Τρία στα τρία για τους «πολίτες».

Στα λεπτά που απέμειναν δεν άλλαξε κάτι, για να πάρουν σειρά οι πανηγυρισμοί της Σίτι, για να ξεπεράσει τον αποκλεισμό από το Κύπελλο Αγγλίας με ακόμη έναν επιτυχημένο τελικό για τον προπονητή της, γενικά στην καριέρα του.