Τέλος στις μεταγραφές από αρχές Αυγούστου και στην EFL, φίξαραν και τις αλλαγές στο τέλος

Με την Πρέμιερ Λιγκ συμπορεύονται από το απόγευμα της Πέμπτης (22/02) οι σύλλογοι των τριών επαγγελματικών κατηγοριών του αγγλικού ποδοσφαίρου (κάτω από την μεγάλη κατηγορία) μιας και αποφάσισαν να τελειώνουν τις μεταγραφές τους πριν καλά – καλά ξεκινήσει η σεζόν. Παράλληλα, ισχύει νέος κανονισμός για να μην γίνεται πανηγύρι στο τέλος της σεζόν με τις αλλαγές των αδιάφορων.



Τέλος στις μεταγραφές από αρχές Αυγούστου και στην EFL, φίξαραν και τις αλλαγές στο τέλος

Σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση των συλλόγων της Πρέμιερ κρίθηκε πιο ωφέλιμο για όλους να τελειώνουν πρώτα οι μεταγραφές και μετά να ξεκινάει η σεζόν, κάτι που δεν είχε αλλάξει σε Τσάμπιονσιπ, League One και League Two.

Ωστόσο ήρθε το «οκ» από τους συλλόγους της EFL και έτσι οι μεταγραφικές δραστηριότητες (σ.σ εκτός από αυτές των δανεισμών που θα τρέχουν μέχρι και 31 Αυγούστου) φέτος θα σταματήσουν στις 9 Αυγούστου και ώρα (Ελλάδας) 19:00. Η σεζόν ξεκινάει στις 4 του ίδιου μήνα.

Παράλληλα έγινε και ακόμη μια σημαντική μεταρρύθμιση, με την EFL να αποφασίζει πως δεν θα γίνονται αλόγιστες αλλαγές από ομάδες που έχουν διασφαλίσει τους στόχους τους πριν το τέλος της σεζόν μιας και κάθε ομάδα θα υποχρεώνεται από την τέταρτη Πέμπτη του Μαρτίου και μετά να βάζει σε κάθε παιχνίδι 10 παίκτες (σ.σ εκτός του τερματοφύλακα) που έχουν ήδη αγωνιστεί νωρίτερα σε παιχνίδι πρωταθλήματος. Ο νέος αυτός κανονισμός ισχύει από φέτος.

Πιο τρανό παράδειγμα, το οποίο αναφέρουν και οι Άγγλοι, οι δέκα αλλαγές που έκανε απέναντι στην Μπέρμιγχαμ πέρυσι η Χάντερσφιλντ έχοντας ήδη μπει πλέι οφ, για να κερδίσουν οι «μπλε» με σκορ 2-0, να παραμείνουν στην κατηγορία και να πέσει στην League One η Μπλάκμπερν.