«Ξόρκισε» την… κατάρα και πλήγωσε την Τσέλσι ο Μέσι

Ο Λιονέλ Μέσι έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί χωρίς γκολ που είχε απέναντι στην Τσέλσι, νικώντας τον Τιμπό Κουρτουά το βράδυ της Τρίτης (20/2) στο «Στάμφορντ Μπριτζ».



«Ξόρκισε» την… κατάρα και πλήγωσε την Τσέλσι ο Μέσι

Ο Αργεντίνος σταρ των «μπλαουγκράνα» ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στο Λονδίνο και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του για την πρόκριση στα προημιτελικά του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ.

Με το γκολ που σημείωσε στο 75ο λεπτό της συνάντησης, ο Μέσι έβαλε τέλος στη «ξηρασία» που είχε απέναντι στους «μπλε», καθώς οκτώ φορές κατά το παρελθόν είχε τεθεί αντιμέτωπος με την αγγλική ομάδα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωσης, δίχως να βρει στόχο.

Ο ηγέτης των Καταλανών μετρούσε συνολικά 730 αγωνιστικά λεπτά χωρίς να έχει σκοράρει απέναντι στην Τσέλσι, αλλά στο ένατο κατά σειρά ραντεβού τους το πέτυχε και έβαλε σε θέση οδηγού το σύνολο του Ερνέστο Βαλβέρδε ενόψει του δεύτερου ματς που θα διεξαχθεί στις 14/3 στη Βαρκελώνη.

Ο Μέσι έχει αντιμετωπίσει με τη «Μπάρτσα» 37 ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ και πλέον έχει βρει δίχτυα απέναντι στις 31. Οι μόνες που του έχουν… ξεφύγει είναι οι Λίβερπουλ, Ατλέτικο Μαρίτης, Ίντερ, Ουντινέζε, Μπενφίκα και Ρούμπιν Καζάν.

Με το χθεσινό του γκολ μάλιστα έφτασε τα 18 απέναντι στις ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, καθώς εκτός της Τσέλσι έχει σκοράρει κόντρα στις Άρσεναλ (9 φορές), Μάντσεστερ Σίτι (6 φορές) και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2 φορές).