Ένα ζευγάρι που μας χαρίζει πάντα ξεχωριστές στιγμές!

Η Τσέλσι αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα σε ένα από τα μεγαλύτερα ματς για τους «16» στο Champions League και ο Χρήστος Σωτηρακοπουλος, που θα περιγράψει από το «Στάμφορντ Μπριτζ» το παιχνίδι για τα κανάλια της COSMOTE TV, θυμίζει τις κόντρες μεταξύ τους που έμειναν ιστορικές.



Ένα ζευγάρι που μας χαρίζει πάντα ξεχωριστές στιγμές!

Το σβήσιμο του... τσιγάρου από τον Ροναλντίνιο, οι αποκρούσεις του Τσεχ και το πλασέ του Ραμίρες στη Βαρκελώνη το 2012,το σουτ του Ινιέστα στο 90’ στον ημιτελικό του 2009, τα μαγικά τριάντα λεπτά του Τζόλα στο ματς που προηγήθηκε 3-0 η Τσέλσι το 2000 έρχονται αβίαστα στο μυαλό από τα πάμπολλα ματς μεταξύ τους που έχω παρακολουθήσει και κάποια από αυτά έχω περιγράψει για την πιο σπουδαία διασυλλογική διοργάνωση.

Αλλά ακόμα και το στρίψιμο της δεκάρας στον ημιτελικό του Κυπέλλου εκθέσεων το 1966 που μετά τα δυο ματς που είχαν λήξει 2-0 για τους γηπεδούχους σε κάθε έδρα έπρεπε να αποφασιστεί που θα γινόταν το τρίτο και καθοριστικό παιχνίδι στην προ πέναλτι εποχή των ευρωπαϊκών κυπέλλων, αποτελεί σημείο του φολκλόρ στις αναμετρήσεις Μπαρτσελόνα και Τσέλσι διαχρονικά! Εκείνο το τρίτο παιχνίδι που έγινε στην Βαρκελώνη, τελείωσε με το εμφατικό 5-0 για τους «μπλαουγκράνα», στερώντας από τη νεανική ομάδα της Τσέλσι την πρώτη ευκαιρία για ευρωπαϊκή διάκριση.

Πάνε έξι χρόνια από τότε που σε εκείνον τον ημιτελικό του 2012, η λογική καταργήθηκε και οι «μπλε» του Ρομπέρτο Ντι Ματέο που παρέπαιαν στο πρωτάθλημα μπορέσανε  να πετάξουν έξω τη πρωταθλήτρια Ευρώπης και να πάρουν το κύπελλο μέσα στο άντρο της Μπάγερν. Οι φωτογραφίες με τον Ντιντιέ Ντρογκμπά και το κύπελλο κοσμούν τον τοίχο του Shed περιμετρικά του γηπέδου θα θυμίζουν πάντα εκείνη την απίθανη βραδιά στο Allianz Arena.

Τώρα, το να βάλει κάποιες ταμπέλες και να θεωρήσει τη μία ομάδα φαβορί μπορεί να είναι φυσιολογικό, αλλά ευχαριστώ δεν θα πάρω! Σε εκείνον τον ημιτελικό του 2012, Βαρκελώνη, μεταδίδοντας μαζί με τον Αλέξη Σπυρόπουλο είχα βιαστεί να θεωρήσω πως οι αγωνιζόμενοι με 10 παίκτες της Τσέλσι, λόγω αποβολής του Τέρι και με το σκορ στο 2-0 με το γήπεδο να κατηφορίζει δεν είχαν τύχη και ένα λεπτό αργότερα ο Ραμίρες μείωνε με το γκολ της ζωής του αλλάζοντας ισορροπίες! Ποδόσφαιρο είναι και αυτή  αυτή τη δυναμική την έχει ακριβώς επειδή είναι ένα παιχνίδι και μετά σπορ! Μια απρόοπτη στιγμή ένα σουτ μια φάση μπορεί να αλλάζει μεταβλητές και να εξαρτάται από πολλούς παράγοντες η τελική έκβαση και όχι μονάχα από την αγωνιστική ιδιαιτερότητα και ικανότητα.

Αν σε κάποιους επίσης δε λέει τίποτα η παράδοση, ας κοιτάξουν αυτό που πέτυχε για τρίτη φορά μάλιστα στα τελευταία πέντε χρόνια το απόλυτο αουτσάιντερ, η Γουίγκαν, απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι με το 1-0 για το Κύπελλο Αγγλίας!

Είναι δύο παιχνίδια που θα κρίνουν απλά μια πρόκριση στους οκτώ, ωστόσο νομίζω πως αν η Τσέλσι περάσει από το σκόπελο της «Μπαρτσα» θα είναι από τα φαβορί για το Κιεβο.

Γενικά αυτές οι βραδιές είναι ξεχωριστές. Και ας τις απολαύσουμε ξέροντας πως σε αυτή την μεγάλη λίστα με τις υπέροχες στιγμές θα έχουμε και άλλες μετά την αποψινή!